Torbjørn Røe Isaksen har fordelt fusjonsmillioner, men spart en slump penger, som han håper kan fordeles til nye fusjoner i løpet av året. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Har fordelt 115 fusjonsmillioner

Statsråd Torbjørn Røe Isaksen har fordelt 110 millioner til de fire fusjonene i universitets- og høgskolene. Aktører på vestlandet får intet i denne omgang, men høgskolene i innlandet får litt.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en pressemelding heter det at Nord universitet får 27 millioner kroner, Høgskolen i Sørøst-Norge får 27 millioner kroner, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet får 27 millioner kroner.

Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet, får litt mer, 29 millioner kroner, men de skal også bidra til å dekke universitetets bistand til Samisk høgskole med administrative funksjoner og kapasitet.

Håper på flere fusjoner i 2016

Pengene skal gå til å gjennomføre sammenslåingene. Kunnskapsdepartementet tildelte totalt 57,5 millioner kroner til disse institusjonene i statsbudsjettet for 2015. Nå får disse institusjonene 110 millioner kroner i tillegg i 2016.

— Regjeringen har gjennomført en omfattende reform i universitets- og høyskolesektoren, og disse pengene kommer godt med for å gjennomføre sammenslåingsprosessene. Det gjenstår også udisponerte midler som jeg håper å tildele nye sammenslåinger i løpet av året, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, i en pressemelding fra departementet.

Det gjenstår også udisponerte midler som jeg håper å tildele nye sammenslåinger i løpet av året.

Torbjørn Røe Isaksen

To andre samarbeid får støtte

Høgskolen i Lillehammer og Høgskolen i Hedmark har satt i gang en felles utredning av mulighetene ved en fusjon. Departementet støtter dette arbeidet med 2,5 millioner kroner, heter det i pressemeldingen. 

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, Kunsthøgskolen i Oslo og Norges musikkhøgskole starter en mulighetsstudie for forpliktende samarbeid. Departementet støtter dette arbeidet med 2,5 millioner kroner.

De som jobber med fusjon på vestlandet får i denne omgang ingenting.

Flere tildelinger senere

Kunnskapsdepartementet vil komme tilbake til fordeling av de resterende pengene til samarbeid, arbeidsdeling, konsentrasjon og sammenslåinger (SAKS) for 2016.

Siste om mulige fusjoner

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS