Koronabonus

Nord universitet skal ut med 19,3 millioner i korona­kompensasjon

Alle ansatte ved Nord universitet skal nå få koronatillegg for perioden mars 2020 til juni 2021.

Rektor ved Nord universitet Hanne Solheim Hansen (stående) gir ansatte koronakompensasjon på totalt 19,3 millioner kroner. Her fra styremøte ved Nord universitet.
Publisert Oppdatert

Nord universitet har satt av 19,3 millioner kroner til koronakompensasjon for ansatte. De ansatte skal bli kompensert for tidsrommet mars 2020 til og med juni 2021, skriver Trønder-Avisa 3. juli.

— 19,2 millioner kroner er belastet regnskapet i første tertial 2021. Dette beløpet gjelder fra og med mars 2020 og skal skjønnsmessig dekke både oppstartskostnader og løpende driftskostnader, forteller Per Arne Skjelvik, økonomi- og analysesjef på Nord universitet, til Trønder-Avisa.

Ansatte får en total kompensasjon på 14.700 kroner før skatt, men timelønnede og deltidsansatte med under 25 prosent stillingsandel er ikke inkludert i kompensasjonsordningen.

Flere andre universiteter og høgskoler har også tatt stilling til koronakompensasjon for ansatte.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Fagforeningene ved Nord Universitet har også kjempet for kompensasjon til ansatte.

— Folk har blitt beordret til å jobbe hjemmefra over lang tid, og til å begynne med også uten noen som helst økonomisk støtte til for eksempel strøm, nett og utstyr, for eksempel egnet kontorstol, sier Robin Isfold Munkvold, leder i Forskerforbundet ved Nord Universitet, til Trønder-Avisa.

—Vi er veldig glade for at arbeidsgiver går inn med en slik støtte. Det er ikke annet enn positivt. Men: Dette anses som dekking av merkostnader, ikke som belønning for ekstraordinær innsats og godt arbeid, sier Munkvold til Trønder-Avisa.

Powered by Labrador CMS