Nyansatt leder i Studiesenteret.no, Christin Kristoffersen, sammen med prorektor for utdanning ved OsloMet, Nina Waaler. Foto: Sonja Balci/OsloMet

Notert: Kristoffersen ny leder av studiesenter

Notert. Christin Kristoffersen er ansatt som leder av studiesenteret.no, der OsloMet eier 80 prosent.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høgskolen i Oslo og Akershus (nå OsloMet) kjøpte ifjor høst 80 prosent av Studiesenteret.no AS, som er et nasjonalt nettverk for nettbasert utdanning og livslang læring med 40 studiesentra i 15 fylker.

Nettverket består av en rekke kommuner og høgskoler og universiteter. I dag leverer blant annet Høgskolen i Sørøst-Norge lærerutdanning til studiesenteret.no, Høgskolen i Innlandet leverer økonomiutdanninger, og Nord universitet studium i innkjøpsledelse. Også NLA høgskolen og Høgskolen for landbruk og bygdeutvikling har studietilbud gjennom senteret.

Vil øke tilbudet

Da Høgskolen i Oslo og Akershus kjøpte seg inn i senteret etter styrevedtak i september, sa Curt Rice til Khrono:

— Vårt mål er å øke tilbudet som gis gjennom Studiesenteret, og vi er ikke i stand til å tilby alt ved hjelp av HiOA-ressurser. På sikt ønsker vi å utvikle flere tilbud forankret i miljøer på HiOA, noe vi også har diskutert med dekanene, sa Rice.

Nå er Christin Kristoffersen ansatt som administrerende direktør i senteret. Hun begynner i stillingen 12. mars.

Bred bakgrunn

Kristoffersen har bakgrunn blant annet fra både Universitetet i Tromsø og Universitetssenteret på Svalbard, som ordfører, næringssjef og som selvstendig næringsdrivende.

— Det ligger et stort potensiale i nettbasert utdanning. Nye digitale verktøy og plattformer vil åpne for ytterligere muligheter for alle typer studenter fra alle deler av landet og samfunnets behov for fleksibilitet i yrkeslivet. Et godt samarbeid mellom Studiesenteret og OsloMet er uvurderlig, blant annet fordi vi kan trekke på fag- og digitaliseringskompetansen til OsloMet. Alle fagretninger kan egne seg for nettbaserte studier, så mulighetene er enorme, sier Kristoffersen til OsloMets nettsider.

Ser synergier

Prorektor for utdanning på OsloMet, Nina Waaler, ser store synergier mellom Studiesenteret og OsloMet.

— Gjennom dette samarbeidet kan også OsloMet vokse ytterligere som utdanningsaktør. Vi kan i større grad gi tilbud til studenter, næringsliv og offentlige virksomheter også utenfor campus. Det er i dag cirka 20 000 søkere til våre utdanninger som vi ikke har plass til. For mange av dem kan nettbasert utdanning være en mulighet for å likevel studere ved OsloMet, sier Waaler.

Fakta

Studiesenteret.no

Studiesenteret.no AS er et utdanningsnettverk som pr 10. august 2017 organiserte ca.40 studiesentra i 15 fylker.

Senteret samarbeider med flere høgskoler og universiteter, blant annet Høgskolen i Sørøst-Norge, Høgskolen i Innlandet og Nord universitet.

Senteret tilbyr utdanning utenom de store campusbyene, gjennom distribuerte utdanningssystemer.

Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) ble majoritetseier med 80 prosent i september 2017 ved at det ble gjennomført en emisjon, der HiOA gikk inn med 3 millioner kroner i aksjekapital.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS