Påtroppende rektore Sunniva Whittaker ved Unviersitetet i Agder får med seg én kvinne og to menn i sitt rektorat. Foto: Jan Arve Olsen, UiA

Tre viserektorer ansatt i Agder

Rektorat. Påtroppende rektor Sunniva Whittaker ved Universitetet i Agder har fått på plass resten av rektorteamet sitt. Tre viserektorer er ansatt, alle tre interne.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rektoratet ved Universitetet i Agder skal bestå av rektor Sunniva Whittaker og tre viserektorer fra 1. august. Alle fire er ansatt ved universitetet fra før.

Det var 15 søkere til de tre jobbene som viserektorer og mandag 17. juni ansatte universitetsstyret tre av dem.

Viserektor for utdanning blir Morten Brekke. Han er i dag dosent ved Institutt for teknologi og realfag og har vært ansatt ved UiA siden 1993, går det fram av en nyhetssak på uia.no.

Morten Brekke blir viserektor for utdanning. Foto: UiA

Han har tidligere vært ansatt som høgskole/universitetslektor og førstelektor, og er opprinnelig utdannet cand. scient. i teoretisk astrofysikk fra Universitetet i Oslo. I 2018 fikk Brekke utnevnelsen merittert underviser, som den første ved Universitetet i Agder.

Hans Kjetil Lysgård blir viserektor for forskning og tverrfaglige satsinger Lysgård er i dag ansatt som professor i samfunnsgeografi ved Institutt for global utvikling og samfunnsplanlegging, Fakultet for samfunnsvitenskap. Han har tidligere vært ansatt ved NTNU og ved Agderforskning både som forsker og fagsjef. Lysgård er utdannet Dr. polit/PhD. fra NTNU i 2001.

Gøril Hannås blir viserektor for samfunnskontakt og nyskaping. Foto: UiA

Viserektor for samfunnskontakt og nyskaping blir Gøril Hannås. Hun er i dag ansatt som førsteamanuensis og instituttleder ved Institutt for arbeidsliv og innovasjon ved Handelshøyskolen UiA. I perioden 2012-2016 var Hannås tilsatt i konsernledelsen ved National Oilwell Varco Norge, med ansvar for utvikling og implementering av risikostyring i selskapet. Før dette var Hannås tilsatt som stipendiat og førsteamanuensis ved det samme fakultetet.

Universitetsstyret vedtok tidligere i år å ha tre viserektorer, mot to tidligere. Det skjedde etter ønske fra påtroppende rektor.

Ny dekan også

Universitetsstyret ansatte også en ny dekan ved Fakultet for humaniora og pedagogikk, der påtroppende rektor Sunniva Whittaker er dekan i dag.

Hans Hodne tilbys stillingen, og han er i dag dosent og instituttleder ved Institutt for religion, filosofi og historie ved det samme fakultetet. Han var i perioden 2004-2015 studiekoordinator for religionsfagene i grunnskolelærerutdanningene og i perioder også for barnehagelærerutdanningen. Hodne er fast representant i styret for Handelshøyskolen ved UiA, og han har vært ansatt ved UiA siden 2000, går det fram av uia.no.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS