Laila Susanne Vars er valgt til ny rektor ved Samisk høgskole. Foto: Stortinget

Vars valgt til rektor på Samisk høgskole

Rektorvalg. Laila Susanne Vars er valgt til ny rektor på Samisk høgskole fra 1. august i år.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Laila Susanne Vars var eneste kandidat ved rektorvalget. Hun fikk 90,6 prosent av stemmene til de faglig ansatte og 88,9 prosent av stemmene til teknisk/administrativt ansatte, mens resten stemte blankt.

Blant studentene var det 63,4 prosent som stemte for Vars, og 36,6 prosent stemte blankt.

Det var også kun én prorektorkandidat; Ylva Jannok Nutti. Hun fikk 84,4 prosent av stemmene til de fagansatte og 66,7 prosent av stemmene til de teknisk/administrativt ansatte, mens resten av stemmene var blanke. Blant studentene var det 61 prosent som stemte på Nutti.

— På vegne av Samisk høgskole ønsker jeg å gratulere Laila Susanne Vars og Ylva Jannok Nutti med valgresultat og ønsker dem lykke til med vervene deres som vår neste rektor og prorektor, sier direktør og leder for valgstyret Johan Ailo Kalstad.

Laila Susanne Vars overtar rektorjobben etter Gunvor Guttorm, som har sittet i fire år.

Les også: Vars stiller som rektor ved Samisk høgskole

Vars ble historisk da hun i 2010 som første samiske kvinne disputerte for den juridiske doktorgrad med tema «The sámi people's right to self-determination». På Sametinget representerte hun partiet Arja, og hun var visepresident i Sametinget 2009–2013. Hun er nå fagdirektør ved Nasjonal institusjon for menneskerettigheter.

Ylva Jannok Nutti er førsteamanuensis ved Samisk høgskole. Hun har doktorgrad i pedagogikk og disputerte på universitetet i Luleå i 2011.

Valgdeltakelsen var på 19,2 prosent av studentene og 65 prosent av de ansatte.

Samisk høgskole skal også ha nytt styre fra sommeren av.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS