Iver B. Neumann ny direktør på Høgskolen i Oslo og Akershus

Iver B. Neumann skal lede forskningsinstituttet NOVA på Høgskolen i Oslo og Akershus.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På styremøtet til Senter for velferds- og arbeidslivforskning (SVA) 11. oktober besluttet styret å tilby Iver B. Neumann stillingen som direktør ved velferdsforskningsinstituttet NOVA.

Mandag 16. oktober ble det klart at Neumann har takket ja. I dag er det Bjørn Hvinden som er direktør på NOVA. Han er også leder av forskningsetisk komite for samfunnsrelaterte fagområder.

London-professor

Neumann er Montague Burton-professor i internasjonale relasjoner ved London School of Economics og seniorforsker ved NUPI. Han er ekspert på sosialteori, sosial integrasjon, internasjonale relasjoner i et historisk perspektiv, diplomati, russisk og norsk utenrikspolitikk. Neumann har doktorgrad både i statsvitenskap og sosialantropologi.

— Vi får inn en direktør med lang og tung forskningserfaring innenfor blant annet sosialteori, noe som vil ha stor betydning i jobben med å lede NOVA sin samfunnsforskning videre, konstaterer rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Curt Rice, overfor hioa.no.

Jeg håper også jeg kan yte mitt til å befeste den inter-nasjonaliserte virksomheten som et fullverdig universitet må ha.

Iver B. Neumann

Han trekker fram at med Neumanns brede nettverk er han overbevist om at Neumann vil bidra til å styrke høgskolens internasjonale forskningssamarbeid.

— Og dermed også synliggjøre oss når vi forhåpentligvis snart blir Norges yngste universitet, legger Rice til.

Gleder seg til ny jobb

— Jeg gleder meg til å ta fatt på en ny og spennende jobb. Det er morsomt for meg, som har skrevet mye historisk og overgripende om den norske staten, å få sjansen til å jobbe med så mange dyktige folk som forsker på statlige tiltak og velferdssamfunnet fra ulike sider, sier Neumann. 

Neumann tiltrer stillingen som NOVA-sjef 1. februar 2018.

— Jeg håper også jeg kan yte mitt til å befeste den internasjonaliserte virksomheten som et fullverdig universitet må ha, sier Neumann til hioa.no.

Nåværende direktør ved NOVA, Bjørn Hvinden, var selv ikke søker til stillingen.

— Jeg mener at Neumann blir en meget bra direktør for NOVA, sier Hvinden til Khrono i en kort kommentar til ansettelsen.

Fem søkere

Neumann stod ikke på den åpne søkerlisten til stillingen, der stod det tre navn og to var unntatt offentlighet, en mann og en kvinne.

Det var fem stykker som søkte direktør-jobben, som hadde søknadsfrist 1. september. 

De som stod på lista var: Thorbjørn Gaarder (62), Oksana Stjernen (38), Tilman von Soest (42).

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS