regjeringen

NRK: Ingunn Trosholmen (Ap) blir ikke kunnskapsminister

NRK meldte først at den avtroppende Lillehammer-ordføreren skulle overta etter Tonje Brenna (Ap). Så kom kontrabeskjeden.

Ingunn Trosholmen blir ikke kunnskapsminister likevel, melder NRK lørdag kveld.
Publisert Oppdatert

Denne artikkelen handlet først om at avtroppende Lillehammer-ordfører Ingunn Trosholmen (Ap) var statsminister Jonas Gahr Støres utvalgte til å ta over som kunnskapsminister etter Tonje Brenna.

Det var NRK som meldte dette først lørdag ettermiddag. 

Har blitt nevnt

To og en halv time etter at meldingen kom, kom det ny melding om at Trosholmen ikke blir kunnskapsminister likevel.

Informasjonen om at Tonje Brenna vil bli utnevnt til arbeidsminister neste uke, står ved lag, ifølge statskanalen.

47 år gamle Ingunn Trosholmen har vært ordfører i Lillehammer kommune siden 2019, og er de siste dagene blitt nevnt som mulig statsråd av flere medier.

Borch-flytting lite sannsynlig

Avtroppende Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) kommer til bli en av regjeringens nye statsråder over helgen, men det er foreløpig uvisst hvilken post hun vil tiltre, skriver NRK.

Som Khrono skrev fredag, er det ingenting som tyder på at forsknings- og høyere utdanningsminister Sandra Borch (Sp) vil bli flyttet på Jonas Gahr Støres statsrådkabal.

— Hun er såpass ny, og Senterpartiet har ikke noe lyst til å gjøre bytter. Og så må man jo innrømme at forskning og høyere utdanning går for å være en relativt lett post, sa politisk analytiker og journalist Aslak Bonde til Khrono fredag.

Endringslogg: Khrono har oppdatert saken 14. oktober klokken 19.34 med ny informasjon om at Ingunn Trosholmen likevel ikke blir ny kunnskapsminister.

Powered by Labrador CMS