Det kan bli en løsning som passer alle parter i konflikten om renholderne ved NTNU Ålesund. Foto: Statsbygg

NTNU snur - ansetter renholdere

Løsning. NTNU-ledelsen og NTL har blitt enige om en løsning for renholderne ved Campus Ålesund.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— NTNU og NTL (Norsk tjenestemannslag) har hatt møte og blitt enige om å finne en løsning som ivaretar alle parters interesser. NTL er godt fornøyd, heter det i en melding fra NTLs leder ved NTNU, Sturla Støpstad.

Det har vært uenighet mellom partene når det gjelder ansettelse av renholdere på NTNUs campus i Ålesund, hvor det i utgangspunktet var snakk om at de skulle insources fra et privat firma.

Dårlig i norsk?

LO-nettavisen Fri Fagbevegelse omtalte saken først, og viste til et notat fra NTNUs seksjon for bygningsdrift om at blant annet kommunikasjonsproblemer og dårlige norskkunnskaper er faktorer når renholdere skal ansettes:

«Vi er klar over at disse seks har utført renhold på dagens kontrakt på en tilfredsstillende måte. Vår modell krever imidlertid at deltakerne i teamet kommuniserer godt sammen og tar felles avgjørelser hver dag. Det vil si at det er krav til språk, fleksibilitet, teamtankegang og samarbeid i tillegg til renholdsutførelse», heter det i notatet, og videre:

«Vi ønsker ikke å tilsette renholdere i faste stillinger ved NTNU uten at det er foretatt de nødvendige intervjuer/tester som kan klargjøre at de har den nødvendige kompetanse for å jobbe hos oss», het det i forrige uke.

Sikrer kompetanseutvikling

Etter et møte i slutten av denne uka mellom NTL og NTNU har universitetet ved rektor lagt ut en melding på NTNUs intranett om at de er stolte over å ha 20 nasjonaliteter representert blant sine renholdere, og at de skal sikres kompetanseutvikling og god ansettelsesprosesser.

Dette skriver rektor på intranettet til NTNU:

«Mange har merket seg at det har vært en del oppmerksomhet rundt den såkalte renholdersaken i Ålesund. En velfungerende drift på alle våre campuser er grunnleggende viktig for god kvalitet på hele NTNUs virksomhet. Når kontrakten med ekstern leverandør i Ålesund nå går ut, ønsker vi å drifte dette i egen regi, på samme måte som ved våre campuser i Trondheim og Gjøvik. Vi er opptatt av at alle ansatte har de riktige kvalifikasjonene. Det gjelder også renholderne som utgjør den klart største yrkesgruppen innen campusservice. Det sikrer vi gjennom gode ansettelsesprosesser og ved kompetanseutvikling. Vi har et stort mangfold innenfor denne arbeidstakergruppen med ansatte fra 20 ulike nasjoner, som alle gjør en strålende jobb. Det er vi stolte av! Dette gjelder også de renholderne som i dag jobber i renholdsselskapet i Ålesund. Vi er glad for at vi nå er i en konstruktiv dialog med de tillitsvalgte, med sikte på å komme fram til en god løsning for alle parter.»

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS