— Det er noen som kan ha glede av å operere i et vakuum, sier avtroppende rektor Hallgeir Gammelsæter ved Høgskolen i Molde.

Molde-rektor reagerer på hemmelig møte på NTNU

Rektor og styreleder ved Høgskolen i Molde, Hallgeir Gammelsæter, reagerer sterkt på at direktøren og en professor ved høgskolen har hatt møte med NTNU-rektor Gunnar Bovim om fusjon, uten å involvere Gammelsæter.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sist fredag var direktør ved Høgskolen i Molde, Gerd Marit Langøy og professor Svein Bråthen, i Trondheim på møte med NTNU-rektor Gunnar Bovim for å snakke om hvordan de eventuelt skal gå fram i forbindelse med en mulig sammenslåing, ifølge Universitetsavisa.

Ett av temaene det har vært uenighet om internt på Høgskolen i Molde er mulige fusjonspartnere. 

Sittende rektor Hallgeir Gammelsæter, reagerer sterkt på at han ikke har vært involvert i møteplanene. Molde-rektoren har varslet sin avgang to år før perioden går ut, og trekker seg som rektor fra 1.august i år. Gammelsæter har også tidligere truet med å trekke seg som rektor, dersom styret vedtok å gå i fusjonssamtaler med NTNU.

Les også: Rektor truet med å gå av

«Skjulte aksjoner»

I et innlegg på internesidene til høgskolen reagerer Gammelsæter kraftig på besøket som langt på vei er gjort bak hans rygg.

«Jeg er valgt av studentene og de ansatte, og jeg forventer at det respekteres av både professorer og direktører. Jeg er ikke motstander av møter mellom fagmiljø og institusjoner, heller ikke NTNU. Jeg er derimot sterk motstander av skjulte aksjoner der tillit og legitimitet undergraves. Handling taler som kjent høyere enn ord», skriver han.

Her kan du lese hele rektorens innlegg: NTNU og hemmelig møte

Opererer i et vakuum

— Meldinga mi er en markering av at ting ikke skal foregå slik, sier Gammelsæter til Khrono.

— Sett utenfra så ser det ut som om det er litt anarki hos dere og at det foregår en maktkamp nå?

— Anarki er det ikke, men i vår situasjon er det viktig at det ikke blir noe stort vakuum.

— Men har du tenkt å gjøre noe mer i forhold til dette?

— Jeg skal markere at dette vakuumet ikke er der. Vi har valgt rektor ved høgskolen, og den sittende rektor er rektor og styreleder til den nyvalgte tiltrer og det er 1.august, sier Gammelsæter.

Styremøte torsdag

— Vil denne saken bli tema på styremøtet ved Høgskolen i Molde torsdag denne uka? 

— Vi får se. Jeg har vært opptatt hele dagen med andre saker, blant annet med å følge debatten mellom de nye rektorkandidatene, sier han.

— Og har du bestemt for hvem av dem du skal stemme på?

— Nei, faktisk ikke. Det ble ikke så mye lettere etter dagens debatt, sier han.

Professor Svein Bråthen, som var initiativtaker til møtet med NTNU-rektoren ønsker ikke å kommentere saken. Men i et innlegg i Panorama gjør han rede for møtet og hvordan det kom til. Han skriver at det er en oppfølging av et møte som han holdt med ulike fagmiljøer på NTNU i april i år. 

Les også: NTNU og mulig fusjon

«Nyttig møte»

Heller ikke høgskoledirektør Gerd Marit Langøy ønsker å kommentere saken, men har også svart i et innlegg i Panorama, der det kommer fram at hun har beklaget overfor rektor og styreleder Gammelsæter at hun ikke har informert ham tidligere om møtet som skulle holdes på NTNU

«Selv var muligheten for et slikt møte svært nyttig i forhold til min jobb som høgskoledirektør og de saksforberedelsen jeg skal gjøre i forkant av styrets videre arbeid i struktursaken», skriver hun blant annet.

Ikke fusjonsforslag fra NTNU-rektoren

Les også: Et nyttig møte

NTNU-rektor Bovim påpeker overfor Universitetsavisa at en sammenslåing ikke er noe som diskuteres fra NTNUs side, og han understreker at det ikke er aktuelt for ham å fremme noe forslag for NTNU-styret om fusjon med Høgskolen i Molde uten at det er et ønske om dette i fagmiljøer på NTNU.

Styret ved Høgskolen i Molde skulle egentlig diskutere strategi og fusjoner på sitt møte torsdag denne uka, men det ble utsatt til junimøtet på grunn av det pågående nyvalget av rektor. Fire kandidater stiller til valg. 

Les også: Følg rektordebatten her

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS