ntnu

NTNUs viserektor i Ålesund varsler at hun går av før tiden

Annik Magerholm Fet gikk på en ny periode som viserektor i august i fjor. Nå vil hun bli professor igjen i stedet.

Annik Magerholm Fet er viserektor for NTNU i Ålesund, nå har hun gitt beskjed om at hun vil tilbake til professorstillingen sin bare etter ett år i sin andre viserektorperiode..
Publisert Oppdatert

— Jeg har vært i dialog med rektor siden før ferien om en avrunding av viserektorrollen. Jeg orienterte ansatte ved NTNU i Ålesund i går om at jeg da går tilbake til profesorrollen rundt nyttår, sier Annik Magerholm Fet til Khrono.

Det var Sunnmørsposten som først skrev at Fet nå vil gi seg.

Fet har vært viserektor ved NTNU i Ålesund siden 2017 og gikk altså på en ny periode i august i fjor. NTNUs ledere sitter på åremål i fire år. Deretter har de muligheten til å søke på stillingen på nytt.

Vil fokusere på fagfeltet sitt

— Hva har endret seg i løpet av dette året, som gjør at du nå ønsker å gå av om noen måneder?

— Det er ikke noe spesielt som har endret seg. Jeg har vurdert det slik at det var andre oppgaver jeg ønsket å ta fatt på. Nå er det endringer i fellesadministrative tjenester og det jobbes godt for å rigge organisasjonen. Da er det fint at en ny person tar over. Det er ikke noe dramatisk ved at jeg går av, sier Fet til Khrono.

— Var dette noe du antydet for NTNU-ledelsen da du søkte på jobben: At du kanskje ikke vil sitte ut hele perioden?

— Nei, det gjorde jeg ikke. Dette er en endring som har skjedd nå, og som er min egen vurdering.

Professoren er fysiker og skrev en doktorgrad om bærekraft i maritim industri. Hun er også ekspert på bærekraft og var tidligere direktør for satsingsområdet NTNU bærekraft. Hun oppgir at det er hennes store interesse for bærekraft som nå gjør at hun vil slutte: Hun vil ha bedre tid til å fokusere på fagfeltet sitt.

— Det er stor etterspørsel etter det som er fagfeltet mitt. Jeg vil jobbe med NTNU for å utvikle det området i en perioden videre. Det er vel så samfunnsnyttig for NTNU, det, forklarer hun.

Til Sunnmørsposten sier hun:

Hadde jeg gitt meg da denne perioden var over, hadde det nok ikke vært de samme mulighetene da jeg var ferdig i stillingen.

Ville ta fire nye år som 67-åring

Nå skal stillingen lyses ut på nytt og Fet blir sittende til ny viserektor er på plass.

— Jeg har fått tilbakemeldinger på at folk synes det er synd at jeg slutter. Men jeg skal fortsette å være ved NTNU i Ålesund, så dette går bra. Jeg har tro på at det vil komme en dyktig etterfølger, sier hun til Khrono.

Fet virket svært motivert da hun søkte om en fornyet fireårsperiode som 67-åring.

— Jeg er fortsatt ung innvendig, helsa er god og jeg er full av energi. Alderen ser jeg ikke på som noen hindring. Jeg har langt erfaring fra hele NTNU, som det er viktig å ha med seg videre, sa hun til Universitetsavisa i desember 2020.

Utkonkurrerte stortingsrepresentant

Det var to spennende søkere som konkurrerte om viserektorjobben: Daværende stortingsrepresentant Marianne Synnes Emblemsvåg og Fet, som til slutt fikk stillingen.

Emblemsvåg var viserektor før Fet ble ansatt i 2017. Også den gangen søkte Emblemsvåg jobben, men trakk seg til fordel for fire år på Stortinget.

Da NTNU innstilte på hvem som skulle bli ny viserektor ved NTNU i Ålesund i fjor, ble ikke Marianne Synnes Emblemsvåg en gang innstilt som nummer 2.

— Jeg skulle visst takket ja til jobben da jeg hadde muligheten for fire år siden, for denne gangen var jeg visst ikke kvalifisert til å innstilles på listen til styret etter sittende viserektor en gang, sa hun til Khrono den gangen.

Nå skal stillingen altså lyses ut på nytt og Fet blir sittende til ny viserektor er på plass. Selv har hun sagt at hun ønsker å sitte til nyttår, men det vil avhenge av når en ny person er på plass.

Powered by Labrador CMS