EKSTRAORDINÆRT STYREMØTE VED NTNU

Ny direktørstilling vedtatt

NTNU-styret var positive til ny direktørstilling, men savnet tydeligere og bedre informasjon fra rektoratet.

Ida Munkeby (i midten) fratrer sin stilling som organisasjonsdirektør i august. For å erstatte henne og nåværende økonomi- og eiendomsdirektøren blir det nå opprettet en ny "superstilling".
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag diskuterte NTNU-styret et forslag fra rektor Anne Borg om å erstatte de to likestilte direktørstillingene for henholdsvis organisasjon og økonomi og eiendom med en ny direktør med foreløpig tittel administrasjonsdirektør.

— Rektor trenger også å prioritere strategisk ledelse og den faglige utviklingen av NTNU. Det er også derfor denne stillingen nå ønskes utlyst og opprettet, sa rektor Anne Borg innledningsvis.

I forkant av styremøtet hadde flere styrerepresentanter åpent fortalt at de er positive til den nye stillingen, men ønsker en tydeligere beskrivelse av styrets rolle i ansettelsesprosessen. Noe Kjersti Møller, som representerer de teknisk-administrativt ansatte, var tydelig på i sin kommentar til rektors forslag.

— En ting er å gi rektor fullmakten til å avgjøre tittelen, men hvor ligger fullmakten til stillingsutlysningen?, spurte Møller.

Ønsket en kjapp avgjørelse: — Blir provosert

En så stor ansettelse er tidkrevende, og rektoratet ønsket derfor at styret tok en rask avgjørelse hvorvidt arbeidet med stillingen kunne fortsette.

Det reagerte representant for vitenskapelig ansatte, Kristin Melum Eide, på.

— Styret må få lov til å få bruke den tiden vi vil til å gjøre jobben på en forsvarlig måte. Jeg blir provosert om vi lar oss bli rushet av administrasjonen, da får jeg automatisk lyst til å ta et steg tilbake, sa Eide og la til:

— Hastverk vil nok føre til at flere føler de ikke gjør den grundige jobben en slik tilsetting kreves.

Slik så den endelige protokollen ut etter møtet. Forslaget vedtas med et ekstra punkt etter styrets ønske.

NTNU har i senere tid også blitt kritisert for å være veldig topptung i lederstil. Dette var en kritikk flere i styret hadde i bakhodet da den nye direktørstillingen ble diskutert onsdag.

Styret var utelukkende positive til stillingen, men la inn krav om at rektoratet utformer en mer grundig oversikt over hva direktørstillingen innebærer.

— Styret vedtar tilrådningen, men med et ønske om at det produseres stillingsutlysning og klare ansvarsområder for den nyopprettede stillingen innen neste styremøte 5. mai, avsluttet styreleder Nils Kristian Nakstad.

Powered by Labrador CMS