Divisjonsdirektør i Forskningsrådet, Anne Kjersti Fahlvik, er en av ni offentlige søkere til stillingen som forskningsdirektør etter Arvid Hallén. Foto: Forskningsrådet

Fahlvik vil bli ny forskningsdirektør

Av 19 søkere til stillingen som direktør i Forskningsrådet er bare ni offentlige. Seks er unntatt offentlighet og fire har trukket seg.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er ikke godt å si hvem som egentlig hadde søkt den topptunge stillingen som direktør i Forskningsrådet da fristen gikk ut 13.april. Nå er søkerlisten klar og over halvparten av søkerne har enten trukket seg eller blitt unntatt offentlighet. 

Ni navn offentlig

Tilbake på den offentlige søkerlisten står det ni navn, der divisjonsdirektør i Forskningsrådet, Anne Kjersti Fahlvik og rektor ved Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottersen, er de mest kjente. 

Fahlvik har jobbet i Forskningsrådet de siste 10 årene og vært divisjonsdirektør og en del av Arvid Halléns ledergruppe, og er så langt det er kjent eneste interne søker. 

— Hvorfor vil du bli forskningsdirektør?

Jeg er overveldet over de mange gode søkerne.

Henrik O.Madsen

— Først og fremst fordi dette er en ekstremt spennende jobb, jeg har stor respekt for rollen. Forskningsrådet er en viktig samfunnsinstitusjon. Jeg har både vært forsker, jobbet i forskningstunge bedrifter, og Forskningsrådet er en spennende arbeidsplass med en god medarbeiderpool, sier Fahlvik i en kommentar til Khrono. 

Arvid Hallén har hatt toppstillingen i Forskningsrådet i de 12 siste årene, i to åremålsperioder. 

Redaktør i Uniforum, Martin Toft, har tidligere spekulert i hvilke kandidater som kunne vært aktuelle til toppjobben i Forskningsrådet, men så langt det er mulig å se utifra listen er det ikke mange av navnene han trakk fram som er med. 

Les også: Kven kan bli ny forskingsdirektør?

Mikkelsen og Tveito

I tillegg til UiO-rektor Ottersen, som allerede før søknadsfristen gikk ut lanserte sitt kandidatur i en sak i Morgenbladet, og Anne Kjersti Fahlvik, står også Yngve Mikkelsen på søkerlisten. Han har flere verv i Den norske legeforening bak seg og har også vært sykehusdirektør ved Ahus - en stilling han selv sa opp for to år siden. 

Aslak Tveito, toppsjefen i Simula Research Laboratory AS, står også på søkerlisten og det samme gjør seksjonssjef i Bærum Lars Asle Øyno. Direktør ved Norsk Polarinstitutt, Jan-Gunnar Winther, er ytterligere en av de offentlige søkerne. 

Fornøyd styreleder

Styreleder i Forskningsrådet, Henrik O. Madsen, i DNV.GL (bildet) er veldig fornøyd med søkerlisten, selv om han på grunn av reise ikke har helt klart for seg hvem som har trukket søknadene sine. 

— Jeg er overveldet over de mange gode søkerne, sier han til Khrono og forteller at det har vært to prosesser. En der de har tatt imot ordinære søkere, samt at rekrutteringsfirmaet Visindi har drevet aktivt søk for å finne aktuelle kandidater.

— Når det gjelder de søkerne som er unntatt offentlighet har vi hatt egne advokater til å vurdere dette slik at det skulle være i orden, sier Madsen.

Over 2 mill i året 

— Stillingen som direktør i Forskningsrådet er relativt godt betalt, med ca 2,1 millioner kroner i lønn til avtroppende. Vil den påtroppende havne på samme lønnsnivå? 

— Vi regner ikke med at lønnsnivået vil bli mye høyere. Men dette er en viktig jobb og ikke en spesielt høy lønn. Vi er nødt til å være konkurransedyktige opp mot det private næringsliv her også, sier styreleder Madsen. 

Han skal nå igang med intervjurunder og satser på å ha tilsettingen klar før sommeren. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS