Ringdal er ny direktør ved UiS

Ole Ringdal har begynt som ny direktør ved Universitetet i Stavanger.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ringdal overtar som universitetsdirektør etter John B. Møst, som avsluttet sin åresmålsperiode i juli.

Han kommer fra stillingen som administrerende direktør ved International Research Institute of Stavanger (IRIS). Før det var  han dekan ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiS (2011–2013).

— Det er en ny rolle for meg å gå inn i en delt ledelse, men jeg kjenner rektor godt og er trygg på at vi skal finne ut av det sammen, sier han til uis.no.

Han sier at det ikke bare er delt ledelse som er nytt for ham, også det å ikke ha faglig ansvar, er nytt.

— Jeg har drevet med forskning, undervisning og ledelse i flere tiår. Selv om jeg har mistet noe av det faglige underveis, så har jeg ikke mistet forståelsen for hva som er viktig. Hvis jeg ikke forstår behovene, kunne jeg ikke ha gjort denne jobben fullt ut. Nå skal jeg tilrettelegge for faglig virksomhet, sier Ringdakl.

En viktig oppgave for ham  framover blir å innføre ny organisasjonsmodell ved universitetet. Denne ble vedtatt av universitetsstyret i juni.

En sentral oppgave for universitetsdirektøren blir å implementere den nye organisasjonsmodellen som ble vedtatt av universitetets hovedstyre i juni.  

— Vi går vekk fra å ha administrative tjenester på tre nivå. Nå skal administrasjonsoppgavene først og fremst ledes fra fakultetene og sentralt. Dette endrer arbeidet for folk. Her må vi legge ned en hel del arbeid, sier han til uis.no.

— Den største utfordringen består i at vi samtidig som vi omorganiserer, skal vi sikre at brukerne -  studenter, ansatte, samarbeidspartnere - får det de har bruk for. Vi må levere samtidig som vi endrer administrasjonen, sier han videre.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS