Sandahl ny direktør på HiOA

Etter planen skulle høgskolestyret tilsatt to nye toppdirektører ved Høgskolen i Oslo og Akershus i dag. Men det ble med én. Stillingen som direktør for eiendom og IT lyses ut på nytt i løpet av året.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tone Irene Sandahl (50) er tilsatt som ny direktør for organisasjon og virksomhetsstyring ved Høgskolen i Oslo og Akershus i dag, heter det i en pressemelding. Sandahl (bildet under) kommer fra stillingen som administrerende direktør i Rambøll Management Consulting, og har lang erfaring som leder. Hun tiltrer stillingen 1. mars 2016. 

Stillingen som direktør for organisasjon og virksomhetsstyring er ny, og ble opprettet som følge av organisasjonsendringen i 2015, der stillingen som høgskoledirektør ble organisert bort.

Sto ikke på listen 

Sandahl sto ikke på den offentlige søkerlisten som til slutt besto av 30 søkere på stillingen, og der fire av dem var unntatt offentlighet. To søkere ble lagt til i midten av desember. 

Jeg tror at min erfaring fra å lede virksomheter i endring, sammen med selvdrevne og gode ledere, vil være relevant for HiOA. 

Tone Irene Sandahl

Les også: 

Tilsettingen ble gjort i et ekstraordinært og lukket styremøte onsdag morgen som fant sted på Universitetet i Oslo. Den nye direktøren vil inngå som en del av ledergruppen til rektor Curt Rice. 

— HiOA har store ambisjoner og dyktige tilsatte. Jeg tror at min erfaring fra å lede virksomheter i endring, sammen med selvdrevne og gode ledere, vil være relevant for HiOA. Det å realisere store ambisjoner forutsetter at alle, på kryss og tvers i hele organisasjonen, får ut det beste i seg selv. Jeg håper og tror jeg kan bidra godt inn i dette, sier Sandahl ifølge meldingen.

Etter seks år som konsulent i The Performance Group (TPG), ble Tone Irene Sandahl administrerende direktør der i 2006, og ledet virksomheten inn i Rambøll Management Consulting i 2013. Dette var i tråd med TPGs vekststrategi, heter det videre i meldingen på internsidene til HiOA.

Rice ønsket to direktører

Rektor Curt Rice har tidligere vært klar på at han ønsker seg to direktører. Samtlige fakulteter mente at det ville være tilstrekkelig med én direktør, all den tid nytilsatt rektor Rice også har rollen som administrerende direktør og man har en ekstern styreleder. Rice argumenterte for viktigheten av to direktører og styret vedtok dette i møte sist høst. 

Les også: 

Derfor var det to sidestilte toppdirektørstillinger som ble lyst ut i november i fjor, der den andre var direktør for teknologi og infrastruktur. Denne stillingen hadde 22 søkere. En av dem var dagens eiendomsdirektør ved HiOA, Mariann Hole. Tilsetting i denne stillingen utsettes, og stillingen vil bli lyst ut på nytt i løpet av 2016. Rektor Curt Rice har i løpet av høsten sett behov for en nærmere gjennomgang av kriteriene, heter det i meldingen.

Hole fungerer i et halvt år

— Jeg har bedt eiendomsdirektør Mariann Hole fungere som direktør for teknologi og infrastruktur i et halvt års tid, og er glad for at hun har sagt ja til det, sier Curt Rice.

— Jeg er veldig glad for at vi får Sandahls kompetanse på organisasjonsutvikling og -endring inn i HiOA-ledelsen. Hun kjenner sektoren godt, og har svært gode resultater å vise til når det gjelder å involvere sine medarbeidere, motivere til felles innsats og bygge gode team, sier rektor ved HiOA Curt Rice.

Sandahl er utdannet Dr. Scient ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo.

Fungerende kommunikasjonsdirektør, Tore Hansen, vil også fungere som direktør for organisasjon og virksomhetsstyring frem til Sandahl tiltrer 1. mars. Siden i fjor høst har Mariann Hole fungert i begge stillingene, i tillegg til at hun har hatt sin egen stilling.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS