Slaatta ny forfattersjef

Professor Tore Slaatta blir ny generalsekretær for 5500 forfattere.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Medieprofessor Tore Slaatta er ansatt som ny generalsekretær i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening (NFFO). Han overtar jobben etter Trond Andreassen som har hatt stillingen i 30 år. 

Tore Slaatta har som professor ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo blant annet dokumentert virkningene av boklov i Europa, og har med flere forskningsprosjekter jobbet med litteratursosiologiske undersøkelser av bok og makt i Norge.

 

– Betingelsene for å skrive og oversette sakprosa og kunnskapslitteratur i vårt lille land endres nesten fra dag til dag. Og det å få innvirkning på hvordan disse betingelsene formes, blir en spennende og viktig oppgave. Her holder det ikke å bare tenke nasjonalt, på det som foregår i Norge. Det må arbeides med et europeisk og internasjonalt perspektiv in mente, sier Tore Slaatta i en pressemelding fra Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Foreningen er Norges største i sitt slag og har 5.500 medlemmer over hele landet som skriver og oversetter sakprosa, og en administrasjon på 10 ansatte. Den nye generalsekretæren tar over etter Trond Andreassen.

– Vi er svært glade for å ha ansatt Tore Slaatta i denne sentrale stillingen i norsk bokbransje. Han har en stor faglig kompetanse om norsk og internasjonal litteraturpolitikk, og dessuten et sterkt engasjement når det gjelder å sikre forfattere best mulig rammevilkår. Jeg ser fram til å samarbeide med ham om dette, sier styreleder i NFF, og forfatter, kommentator og journalist Marta Breen.

Trond Andreassen (f. 1951) har vært ansatt som generalsekretær i NFF siden 1986  og slutter som generalsekretær 30 år etter at han først gikk inn i stillingen, og går deretter over i stillingen som internasjonal sekretær i NFF fra årsskiftet, går det fram av pressemeldingen fra foreningen.

Slaatta tiltrer i stillingen 1.januar 2016.

(Foto: Ola Sæther, Uniforum)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS