Forskningsdirektør, Morten Irgens søkte jobben i går og er innstilt som ny prorektor for forskning ved HiOA. Foto: Wanda Nathalie Nordstrøm

Irgens har søkt prorektorjobb - innstillinger stort sett klare

Slik innstillingen til ny ledelse ved HiOA ser ut nå er 2 av 7 kvinner. Tre kandidater står ikke på noen offentlig søkerliste. To fortsetter i sin nåværende stilling.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Innstillingsutvalgene til sju nye topplederstillinger ved Høgskolen i Oslo og Akershus er ferdige med intervjurunder og har prioritert førstekandidater til stillingene.

Tromsøprofessor og påtroppende rektor Curt Rice får med seg helsedekan ved HiOA, Nina Waaler, som ny prorektor for utdanning, og forskningsdirektør, Morten Irgens, som prorektor for forskning dersom høgskolestyret følger innstillingen i sitt tilsettingsmøte 19.mai. De søkte begge to rektorjobben ved høgskolen og var med i finalerunden hvor Rice trakk det lengste strået. 

Irgens på søkerlisten i går, Waaler sist uke

Khrono mottok i går, tirsdag, en oppdatert søkerliste til prorektor for forskning fra HR-avdelingen.  Snart sju uker etter at søknadsfristen gikk ut var det kommet til ett nytt navn på lista: Morten Irgens, forskningsdirektør ved HiOA. Irgens er innstilt som nr.1 til stillingen. 

Les også: Jeg er kommet for å bli

Hvis jeg skulle være så heldig å få denne prorektorjobben så gleder jeg meg til å jobbe tett sammen med Curt Rice. Han blir en meget god rektor.

Morten Irgens

Selv ønsker han ikke å kommentere innstillingen, men han sier i en kommentar til Khrono at han har søkt prorektorjobben av samme grunn som han søkte forskningsdirektørjobben ved HiOA: 

— HiOA er en fabelaktig institusjon og en av de mest spennende stedene å være nå. Landskapet i UH-sektoren endrer seg fort, allerede til neste år, og det er spennende. Vi er en fantastisk ressurs for Norge, sier han. 

— Og du ser fram til å få din nærmeste konkurrent til rektorjobben som din nærmeste leder? 

— Hvis jeg skulle være så heldig å få denne prorektorjobben så gleder jeg meg til å jobbe tett sammen med Curt Rice. Han blir en meget god rektor, sier Irgens. Forskningsdirektørstillingen ved HiOA har vært preget av stor gjennomtrekk, og Irgens kan bli en av dem som sitter aller kortest i stolen.

Waaler på liste for prorektor for utdanning

Direktørstillingen har også rykket ned et hakk etter at ny ledermodell ble vedtatt, og forskningsdirektøren skal nå rapportere til prorektor for forskning. 

30.april, for en knapp uke siden, ble helsedekan Nina Waalers navn lagt til søkerlista for prorektor for utdanning. Hun er også innstilt som nr.1 til denne stillingen.

Waaler har med dette konkurrert ut to andre interne søkere til jobben, nåværende dekan på Fakultet for samfunnsfag, Dag Jenssen og nåværende prorektor for utdanning, Olgunn Ransedokken. I tillegg var det én ekstern søker igjen på lista, Astrid Birgitte Eggen, etter at Halvor Austenå har trukket søknaden sin. 

Les også: Waaler vil bli prorektor

Innstiller på Hanevik

Utvalget innstiller på at nåværende leder og dekan ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI), Knut Patrick Hanevik (bildet over), fortsetter i jobben i fire år til. Hanevik var én av fem søkere, og den eneste av dagens dekaner som ønsket å fortsette i jobben.

Tre eksterne dekan-kandidater

Etter det Khrono har grunn til å tro er de øvrige tre dekan-kandidatene, ved henholdsvis helsefag, samfunnsfag og Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) eksterne, og ingen av navnene står på de offentlige søkerlistene så langt.

Etter det vi kjenner til har det hele tiden vært ønske om at den nye topplederen ved TKD skulle komme utenfra. Så langt Khrono kjenner til har ingen av de interne søkerne til denne stillingen, verken instituttleder Laurence Habib, tidligere prodekan for forskning, Gro Markeset eller førstelektor ved Institutt for industriell utvikling Øivind Husø, vært inne til intervju. Heller ikke professor Åge Garnes som jobbet ved TKD fram til årsskiftet i år har blitt intervjuet. 

Næringslivsbakgrunn

Navnet til vedkommende som blir innstilt som dekan på TKD er ikke kjent, men vedkommende skal etter det vi erfarer ha «en spennende bakgrunn fra næringslivet». 

Også til søkeren som dekan på Fakultet for helsefag er det lagt til en ny og kvinnelig konfidensiell søker etter at den opprinnelige søknadsfristen gikk ut.

Søkerlista til dekan på Fakultet for samfunnsfag er fortsatt lik den opprinnelige, med tre søkere, deriblant dagens prodekan, Per Arne Olsen, som det så langt ser ut som om ikke er innstilt som nr.1. 

To fra UH-sektoren - én fra UiO

Av de tre eksterne dekan-kandidatene skal det være én kvinne. I tillegg til den eksterne kandidaten med næringslivsbakgrunn skal de øvrige to komme fra universitets- og høgskolesektoren. Etter det Khrono er kjent med jobber den ene av disse i dag ved Universitetet i Oslo.  

Etter det Khrono har grunn til å tro blir også Oddgeir Osland innstilt som leder for Senter for profesjonsstudier for fire nye år. Denne stillingen er den eneste man ikke ha benyttet rekrutteringsfirma til. 

Få kvinner i toppen

HR-avdelingen ved Høgskolen i Oslo og Akershus sitter nå og skriver innstillingene til de sju nye toppstillingene som vil utgjøre Curt Rice’ nye ledergruppe. Dersom sammensetningen blir slik det nå ligger an til, vil bare to av åtte toppledere ved kvinnehøgskolen HiOA være kvinner.

Påtroppende rektor Curt Rice, som også er leder for Komité for mangfold og likestilling i forskningen (Kif) etterlyste etter han ble ansatt, flere kvinner å velge mellom. 

Les også: Rice ber kvinner søke lederjobber ved HiOA 

Innstillingene er ikke offentlige, og det er ikke uvanlig. Hvem som til slutt får de sju jobbene i de neste fire årene blir ikke kjent før etter høgskolestyremøtet 19.mai, og samtlige tiltrer 1.august. 

Ledervakuum på direktørnivå

Etter at det i går ble kjent at assisterende høgskoledirektør Torbjørn Larsen har sagt opp stillingen sin for å bli ny ikt-direktør i Nav fra 1.august, nåværende høgskoledirektør Ann Elisabeth Wedø begynner i ny jobb som adm.dir i Sykehusbygg 1.august og forskningsdirektør Morten Irgens rykker opp som prorektor 1.august, er man i manko på direktører. 

Etter at HiOA vedtok nye ledermodell med enhetlig ledelse og ansatt rektor er Wedøs stilling falt bort. 

Johnsgaard lager modeller

Kommunikasjonsdirektør Ann Christel Johnsgaard (bildet over) har midlertidig trådt ut av stillingen sin for å ferdigstille underveisevalueringen og Tore Hanssen fungerer i hennes stilling.

En ferdigstilling av NIFUs underveisevaluering innebærer først og fremst å skissere en organisasjonsmodell for det administrative området sentralt ved høgskolen. Det vil blant annet si Johnsgaards egen Avdeling for samfunnskontakt og kommunikasjon (SK), samt Torbjørn Larsens Avdeling for ressursutvikling og infrastruktur (RI).

RI består i dag av blant annet økonomiavdelingen, eiendomsavdelingen, it-avdelingen, HR og staben i Fellesadministrasjonen. Organiseringen her skal vedtas til høsten - etter at ny faglig ledelse er på plass.  

Det er fortsatt en rekke lederstillinger som skal besettes ved HiOA. Søknadsfristen til institutt- og studieledere ved fakultetene er nettopp gått ut, og Khrono vil komme tilbake til disse.

Før sommeren skal det tilsettes folk i nærmere 40 lederstillinger ved HiOA. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS