Terje Gjengedal er blitt godtatt som søker til rektorstillingen ved HiOA etter at fristen gikk ut. Foto: Allkunne/NRK

Nok en rektorkandidat

Innstillingsutvalget for rektorstillingen på Høgskolen i Oslo og Akershus har sagt ja til en søker etter fristen, så nå er det 14 kandidater.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På overtid har innstillingsutvalget ved Høgskolen i Oslo og Akershus akseptert en ny søker. Det er Terje Gjengedal (bildet under). 

(Foto: Arne Stubhaug/NRK Sogn og Fjordane)

Gjengedal, som er født i 1959,  har i to år vært konsernsjef for Sogn og Fjordane Energi (SFE). 15. januar ble det klart at han slutter i jobben 1. mai.

Gjengedal sier til avisen Firda at det blir for mye pendling med kone og bosted i Ås kommune i Akershus, sønner og barnebarn i Trøndelag, når dette kommer på toppen av mye reising i jobben.

Professor og doktorgrad

Gjengedal har tidligere jobbet i Statkraft og har vært førsteamanuensis og professor ved NTNU og tok doktorgrad i 1987. Han har også hatt et professorat i energiteknikk ved Høgskolen i Narvik fra 2007.

Gjengedal er også en av søkerne til rektorjobben ev Høgskolen i Lillehammer. Der gikk søknadsfristen ut mandag denne uka.

Det skal være rent praktisk/tekniske grunner til at Gjengedal ikke rakk å avslutte søknadsprosessen til rektorstillingen ved HiOA innen fristen 16.februar.

14 søkere nå

Dermed er det 14 og ikke 13 søkere til rektorstillingen på Høgskolen i Oslo og Akershus.

De formelle intervjuene starter i begynnelsen av neste uke. Rekrutteringsfirmaet som bistår HiOA i prosessen foretar ikke lenger aktivt søk på kandidater, så det vil høyst sannsynlig ikke dukke opp flere kandidater nå. 

Rektor ved HiOA skal ansettes i et ekstraordinært høgskolestyremøte i slutten av mars. 

Les også: 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS