Iselin Nybø har fordelt milder til satsing på rekruttreing av lærere. Seunn Smith-Tønnessen og Frank Reichert ved Universitetet i Agder har fått 400.000 kroner. Foto: Saara Ojanen

Nybø har fordelt 10 millioner kroner til rekruttering av lærere

Lærerstudenter. To nasjonale tiltak og elleve universiteter og høgskoler får utteling når regjeringen fordeler pengene avsatt til rekruttering av lærerstudenter.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tildeling av penger til rekrutteringstiltak for lærerstudenter

Rekruttering av menn til grunnskolelærerutdanning GLU 1-71
Nasjonale fremstøt i regi av Kunnskapsdepartementet1
Institusjonene
UiT1,8
Nord1,8
Høgskulen på Vestlandet1,0
Samisk høgskole0,5
Universitet i Sørøst-Norge0,5
Høgskulen i Volda0,4
Høgskolen i Østfold0,4
Universitet i Agder0,4
Universitetet i Stavanger0,4
NLA Høgskolen0,4
Høgskolen i Innlandet0,4

(Alle tall i millioner kroner. Totalt 10 millioner. Kilde: Kunnskapsdepartmentet)

Regjeringen har fordelt de 10 millioner kroner de hadde satt av til tiltak for å få flere søkere til lærerutdanningen for de minste barna, GLU 1-7.

Elleve høyskoler og universiteter får til sammen åtte millioner, og to millioner går til nasjonale tiltak.

— Vi trenger fortsatt mange flere kvalifiserte lærere nå og i årene som kommer. Derfor gir regjeringen åtte millioner kroner til lærerutdanningene i regioner med størst behov for flere lærere, slik at de kan jobbe aktivt med å rekruttere flere til dette viktige yrket, sier statsråd Iselin Nybø i en pressemelding fra departementet.

Nybø legger også til:

— I tillegg skal vi gjøre en nasjonal innsats, og vi skal finne ut hvordan vi skal få flere menn til å søke grunnskolelærerutdanning for 1-7 trinn. Det setter vi av til sammen to millioner kroner til.

Kan få slettet en betydelig del av studiegjelden

— Vi vil følge arbeidet universitetene og høyskolene gjør for å rekruttere lærerstudenter tett, og være med på å få flere av de som ønsker å ta høyere utdanning til å se alle mulighetene som et læreryrke gir. Rekrutteringsjobben er noe vi skal gjøre sammen, understreker Nybø.

Departementet trekker også fram at regjeringen allerede har innført flere økonomiske insentiver for studenter som tar grunnskolelærerutdanningene eller lektorutdanning.

— De som velger grunnskolelærerutdanningen 1-7, fullfører på normert tid og jobber i Nord-Norge i minst tre av de første seks årene etter endte studier, får størst andel slettet. De som får full pott kan få nedskrevet over 160.000 kroner av studielånet sitt, forteller Nybø.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS