Rektorkandidat Harald Holone tapte valget mot sittende rektor ved Høgskolen i Østfold, men får fire nye år som dekan. Foto: Henriette Dæhlie

Rektorkandidat blir dekan for fire nye år

Høgskolen i Østfold og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) har ansatt tilsammen ni nye dekaner. Her får du hele lista.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fem av de sju fakultetene ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) har fått ny dekan. Tre av dem er allerede konstituert i dekanjobber; det gjelder Anne Storset ved Veterinærhøgskolen, Eva Falleth ved Fakultet for landskap og samfunn og Sjur Baardsen ved Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning.

I tillegg er forskningssjef ved matforskningsinstituttet Nofima, Kari Kolstad, ansatt som dekan ved Fakultet for biovitenskap. Her var det ni søkere til dekanjobben, en av dem konstituert dekan Odd Arne Rognli.

Administrasjonssjef Ågot Aakra søkte to av dekanjobbene og er nå ansatt som ny dekan ved Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap.

To dekaner til på NMBU - ansettes i juni

Ytterligere to dekanstillinger til er under rekruttering på NMBU og intervjuer pågår i disse dager. Forventet tilsetting er i midten av juni, opplyser Mette Risbråthe, kommunikasjonsmedarbeider på NMBU til Khrono.

De to siste fakultetene som skal ha dekan er Handelshøyskolen og Fakultet for realfag og teknologi.

Til dekanjobben på Handelshøyskolen er det sju søkere, hvorav to er kvinner og to er unntatt offentlighet. Hele søkerlista finner du her.

Til Fakultet for realfag og teknologi på NMBU er det fire søkere, hvorav tre kvinner, en av søkerne er dagens dekan Cecilie Rolstad Denby. Hele søkerlisten finner du her.

I alt er det dermed ansatt fire nye kvinnelige dekaner på NMBU i denne runden, og én mannlig.

NMBU omorganiserte den faglige virksomheten fra 1. januar 2017 og gikk da fra 13 til sju faglige enheter.

Les også: Går fra 13 til 7 nye faglige enheter

3 av 4 dekaner i Østfold er menn

Ved Høgskolen i Østfold er alle fire dekaner nå ansatt.

Dagens dekan Harald Holone (bildet under) får en ny periode som dekan ved Avdeling for informasjonsteknologi. Han var en av tre rektorkandidater som stilte opp i valg tidligere i år, der sittende rektor, Hans Blom, ble vinneren.

(Foto: Henriette Dæhlie)

Ved Avdeling for lærerutdanning er Kjersti Berggraf Jacobsen ansatt som ny dekan. Hun er nå studieleder for den femårige grunnskolelærerutdanning​er ved høgskolen.

Berggraf Jacobsen blir dermed eneste kvinne i dekangruppen på fire. I tillegg har høgskolen mannlig rektor, prorektor og direktør.

De to andre dekanene er Terje Grøndahl ved Avdeling for helse- og sosialfag og Geir Torgersen ved Avdeling for ingeniørfag.

Grøndahl er i dag studieleder ved Avdeling for helse- og sosialfag, mens  Torgersen høgskolelektor ved avdeling for ingeniørfag.

I alt var det 21 søkere til dekanstillingene i Østfold, og av disse var det kun fire kvinner.

1. august får Høgskolen i Østfold ny prorektor også, Lars-Petter Jelsness-Jørgensen, professor i sykepleie.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS