Rektor på Høgskolen i Sørøst-Norge, Petter Aasen (t.h.) sammen med lederen av komitéen som har vurdert HSN for å bli universitet, Jens Oddershede. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Ett steg nærmere universitet for Høgskolen i Sørøst-Norge

Universitet. Den sakkyndige komiteen som har vurdert universitetssøknaden til Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN), anbefaler at høgskolen skal få status som universitet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge er ett steg nærmere å få enda et nytt universitet, og øker da fra 9 til 10 universiteter.

— Dette er en stor dag for studenter og ansatte ved HSN og i vår region, sier rektor Petter Aasen.

Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) søkte sammen med OsloMet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus), men måtte gå en ekstra runde med den sakkyndige komiteen.

Dette er en stor dag for studenter og ansatte ved HSN og i vår region.

Petter Aasen

Leverte i mars 2017

HSN leverte søknad om universitetsakkreditering 2. mars 2017. De leverte ytterlige dokumentasjon, blant annet om flercampusorganiseringen sin, i januar 2018.

Den sakkyndige komitéen har nå formelt avlevert rapporten til NOKUT for videre behandling og sendt den til HSN for uttalelse. HSN har inntil seks uker på å gi tilbakemelding. Etter det vil saken gå til avgjørelse i NOKUTs styre. Neste styremøte i NOKUT er 26. april.

Håper på statsråd i mai

Rektor Petter Aasen er meget tilfreds med komiteens innstilling i følge høgskolens nettsider.

Til Khrono forteller han at de nå har frist til å levere tilsvar/eventuelle merknader til rapporten innen 16. april.

— Kommentarene vil følge saken til behandlingen i NOKUTs styre. NOKUT styre behandler saken 26. april. Jeg regner da med at saken legges fram i Kongen i statsråd medio mai.

— Hva har vært det viktigste dere har klart å overbevise komiteen med disse siste ukene?

— Som tidligere nevnt har det først og fremst vært problemstillinger knyttet til flecampusorganiseringen som komiteen har ønsket at vi utdypet. Vi leverte supplerende informasjon og dokumentasjon som komiteen etterspurte, 19. januar. Deretter hadde vi et konstruktivt dialogmøte med komiteen 1. februar, forteller Aasen til Khrono.

Glad for ros rundt lokalt samarbeid

Han er glad for den anerkjennelsen som komitéen gir den store innsatsen som medarbeiderne har gjort og gjør for den nye høgskolen. Han har også registrert at komitéen omtaler samarbeidet med lokalsamfunnet som eksemplarisk.

— Universitetsstatus vil gi oss alle fullmakter til å videreutvikle vår hovedprofil og dermed styrke profesjonsfagene og våre arbeidslivsrettede og samfunnsrelevante studier basert på tett samspill med arbeids- og samfunnsliv i regionen, og anvendt, praksisnær og profesjonsrettet forskning og utviklingsarbeid av høy internasjonal kvalitet som bygger opp under studieprogrammene, sier rektor Petter Aasen, til usn.no.

Fakta

Disse har vurdert HSNs universitetssøknad

Følgende sakkyndige komité har vurdert universitetssøknaden fra Høgskolen i Sørøst-Norge:

Jens Oddershede,
professor, Syddansk Universitet (leder)

Ingrid Pramling Samuelsson, Professor Gøteborgs universitet

Aud Obstfelder, professor NTNU

Anne Cathrine Berger, samfunnspolitisk direktør i NITO (Norges ingeniør- og teknologorganisasjon)

Madeleine Sjøbrend, masterstudent, NMBU

Kilde: NOKUT

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS