Det medisinsk-odontologiske fakultet, UiB. Temabilde Foto: Paul-Erik Rosenbaum

Studielånet blir dyrere i 2015

Renten på studielånet går opp med 0,25 prosentpoeng.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lånekassen øker rentepåslaget for utdanningslån fra 1 til 1,25 prosent, som følge av statsbudsjettet for 2015.  Det gjør det dyrere for alle med utdanningslån fra Lånekassen. 

— Høy kompetanse er et gode for samfunnet, men likevel velger Stortinget å gjøre det dyrere for alle de som har lån i Lånekassen. Tallene viser helt klart at behovet for økning ikke er tilstede. Lånekassen trenger ikke disse pengene, dette handler om at over 600 000 med studielån skal finansiere politikernes valgløfter, sier leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Anders Kvernmo Langset i en pressemelding.

Bakgrunnen for endringen er ifølge en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet at forskjellen på Lånekassens utlånsrente og renten i det private kredittmarkedet over tid har økt. Rentebetingelsene i Lånekassen er derfor bedre enn det som ble lagt til grunn da rentemodellen ble innført.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS