Fra de første dagene etter fusjonen: tidligere høgskoledirektør (nå campusdirektør) Karl Erik Arnesen, tidligere høgskolerektor Bodil Olsvik, rektor Anne Husebekk og prorektor Wenche Jakobsen.FOTO: UiT

Hammervoll blir ny viserektor i Harstad

Styret for UiT - Norges arktiske universitet tilbyr Trond Hammervoll stillingen som viserektor med base på campus Harstad. Eks-Harstadrektor Bodil Olsvik søkte, men fikk ikke jobben.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Saken blir oppdatert)

Styret for UiT Norges arktiske universitet har i dag vedtatt å tilby Trond Hammervoll stillinga som viserektor med ansvar for regional utvikling innen offentlig sektor og velferd.

Hammervoll er professor ved UiT (tidligere Høgskolen i Harstad) innenfor sikkerhet, beredskap og miljø ved campus i Harstad. 

Rektor før Høgskolen i Harstad, Bodil Olsvik, var en av søkerne til stillingen i Harstad, men UiTs styret valgte Hammervoll i steden for Olsvik til den nye toppjobben på campus Harstad. Rektor for Høgskolen i Narvik, Arne Erik Holdø søkte ikke tilsvarende jobb i Narvik.

Ser store muligheter

Hammervold skal ha arbeidssted i Harstad og inngår i UiTs toppledelse. 

— Stillingen som viserektor ser jeg på som en unik mulighet til å være med å bidra til økonomisk, sosial og kulturell utvikling i Nord-Norge. Det ligger store muligheter for UiT i å levere studenter og å gjennomføre kompetanseprosjekter i offentlig sektor fremover, sier Hammervoll, i en pressemelding fra UiT. 

— Trond Hammervoll er professor med spesiell kompetanse på sikkerhet og internasjonal beredskap. Dette er sentrale offentlige tjenester og et utmerket utgangspunkt for viserektor med spesielt ansvar for universitetes samarbeid med offentlige tjenester. Rektoratet gleder seg til å inkludere Trond Hammervoll i teamet, sier rektor Anne Husebekk. 

Ikke kontaktet i prosessen

Tidligere rektor ved Høgskolen i Harstad, Bodil Olsvik forteller at hun ikke har vært kontaktet i ansettelsesprosessen.

— Så vidt meg bekjent er det bare Hammervoll som har vært til intervju av søkerne, svarer Olsvik og legger til:

— For meg er det ingen prestisje i dette, og har nå ett år faglig oppdatering før jeg tar fatt på stipendiatet mitt, som jeg bare så vidt fikk gått i gang med før jeg ble valgt til rektor i sin tid. Trond Hammervoll er en god kandidat til jobben som viserektor og jeg ønsker han lykke til i den nye jobben, svarer Olsvik i en sms til Khrono.

Edel Storelvmo i Narvik

Styret har også tilsatt Edel Storelvmo som viserektor for næringsliv og innovasjon. Storelvmo skal ha arbeidssted i Narvik. 

Storelvmo kommer fra stillinga som direktør for Futurum AS. Hun har tidligere vært blant annet direktør for NHO i Nordland (2007-2008) og rektor ved Høgskolen i Narvik (2000-2011).  

Viserektoren skal ha arbeidssted i Narvik og inngår i UITs toppledelse. 

Storelvmo stod ikke på den offentlige søkelisten.

— Dette er en spennende stilling som passer godt til den kompetansen jeg har som fagperson og de erfaringer jeg har gjort. Gode koblinger mellom akademia og nærings- og arbeidsliv har interessert og engasjert meg i lang tid. Nå får jeg muligheten til å jobbe med dette sammen med gode kolleger på UiT, sier Storelvmo. 

— Edel Storelvmo innehar kombinasjonen god kunnskap om sektoren, etterspurt formell kompetanse og lang og relevant erfaring fra næringslivet. Det gir de beste forutsetninger for å lykkes i stillingen som viserektor med spesielt ansvar for kontakt med næringsliv og innovasjon. Rektoratet gleder seg til å inkludere Edel Storelvmo i teamet, sier rektor Anne Husebekk, i en pressemelding fra UiT. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS