Det blir ingen streik i år - plakaten over er fra streiken i 2012. Foto: Carl Martin Nordby/NTB-scanpix

Streikefaren er over

Partene i lønnsoppgjøret er blitt enige. Det blir ingen streik ved høgskolen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Saken er oppdatert)

Faren for streik er over. I formiddag ble partene enige om lønnsoppgjøret. Ifølge en pressemelding fra Unio er ikke oppgjøret godt, men heller ikke så dårlig at de vil streike. Unio hadde krevd en ramme på 3,8 prosent, men endte på det samme som de andre både privat og i kommunene: 3,3 prosent. 

Alle partene betegner forhandlingene som svært krevende. UNIO skriver i en pressemelding at oppgjøret ikke er godt, men ikke så dårlig at de valgte å streike.

- Vi har nok litt blandede følelser. Vi er fornøyd med å beholde lønnssystemet. Mest misfornøyd er vi med at det ikke ble avsatt midler til sentrale oppgjør, sier Sigrid Lem, forhandlingsleder stat for UNIO.

Akademikerne på sin side er godt fornøyd med at de fikk gehør for et av sine primære mål. De fikk den største lokale potten i staten.

- Vi er svært fornøyde med at vi har fått satt av hele 36 prosent av den totale rammen til lokale forhandlinger. I tillegg kommer 1,98 prosent på lønnstabellen, sier RIkke RIngsrød i Akademikerne Stat.

Høgskolen hadde blitt varslet om at 160 faglig tilsatte, lærere og sensorer, og noen administrativt tilsatte i fellesadministrasjonen ville blitt tatt ut i streik fra og med tirsdag 27. mai, dersom meglingen mellom staten og Unio ikke førte fram. Men nå er altså streikefaren over og partene kommet til enighet. 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS