Tidligere fiskeriminister Per Sandberg gjestet OsloMet og journalistutdanningen denne uka, men er ikke fornøyd med etterspillet. Foto: Brage Lie Jor
Tidligere fiskeriminister Per Sandberg gjestet OsloMet og journalistutdanningen denne uka, men er ikke fornøyd med etterspillet. Foto: Brage Lie Jor

Per Sandberg opprørt etter at OsloMet-studenter lekket fra møte

Journalistikk. Per Sandberg snakket ut i møte med ferske journalistikkstudenter ved OsloMet, men er lite fornøyd med at journalistspirene har lekket sitater.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et «scoop» for journalistikkstudentene ved OsloMet denne uka: Den avgåtte fiskeriministeren Per Sandberg gjestet studentene, sammen med sin mye omtalte kjæreste Bahareh Letnes.

Sandberg og Letnes snakket åpent for studentene om de siste ukers mediestorm og planer for framtiden, men nå er Sandberg opprørt over at sitater fra studentmøtet har funnet veien blant annet til Aftenposten.

Morgen-dagens journalister går i fotsporene til dagens journalister. Fullstendig blottet for etikk.

Per Sandberg

Hemmelig opptak

Avisen publiserte fredag en artikkel med tittel «Per Sandberg: Jeg fikk valget mellom å fortsette som statsråd og være kjæreste med Bahareh», basert på opptak fra møtet.

— Aftenposten bruker altså et hemmelig opptak, fra et lukket arrangement. Her ser vi moralen. Morgendagens journalister går i fotsporene til dagens journalister. Fullstendig blottet for etikk, skriver Sandberg i en SMS til ABC Nyheter fredag.

Avisen viser til kilder som hevder den avgåtte ministeren flere ganger understreket at han ikke ville siteres på utsagn han kom med i møtet.

Beklager, men litt stolt

Universitetslektor Asbjørn Olsen, som satte i stand studentmøtet, beklager lekkasjene i samme avis:

— Jeg beklager til Per Sandberg og Bahareh Letnes, men er samtidig litt stolt av studentene mine. Dette kan tyde på god kritisk antiautoritær innstilling som journalistikken er avhengig av. Men prisen de betaler er tapt tillit og tilgang til disse konkrete kildene. Sånn er gamet, skriver Olsen.

Olsen forteller at Sandberg kun én gang ba om å ikke bli sitert i løpet av møtet, og understreker at forelesninger på norske universiteter er åpne.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS