Direktør ved Universitetsbiblioteket OsloMet, Lars Egeland, synes det er litt vemodig at læringssenter-navnet forsvinner.

Notis: Læringssenter blir bibliotek

Bibliotek. Læringssenteret ved OsloMet har skiftet navn til Universitetsbiblioteket OsloMet.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høgskolen i Oslo og Akershus har hatt et læringssenter, i stedet for et bibliotek. Etter at høgskolen ble universitet 12. januar, skifter nå læringssenteret navn til Universitetsbiblioteket OsloMet.

— Det er vi fornøyd med, men det er også litt vemodig, fordi vi var den institusjonen i Norge som introduserte begrepet og den eneste institusjonen som ga biblioteket navnet Læringssenter, sier direktør for Universitetsbiblioteket OsloMet, Lars Egeland.

Skulle være mer enn bibliotek

Det er også litt vemodig, fordi vi var den institusjonen i Norge som ga biblioteket navnet Læringssenter.

Lars Egeland

Han forteller at lærinssenter-navnet ble valgt i sin tid fordi man ønsket at navnet skulle signalisere noe mer en det trauste bibliotek-navnet.

Høgskolen hadde en bevisst politikk på at studentenes arbeidsplasser skulle være innenfor læringssenterets vegger, der man ikke bare fikk tilgang til en arbeidsplass, men også til både digitale og analoge medier - og ikke minst tilgang til et personale som kunne veilede.

— Nå er det bestemt at Læringssenter og bibliotek skifter navn til Universitetsbiblioteket OsloMet, men vi forblir institusjonens læringssenter, sier han.

Endring i oppfatningen om bibliotek

Egeland sier også at oppfattelsen av bibliotek-navnet endret seg.

— Bibliotek er mer sentralt i de fleste universitetene enn på mange år, nettopp som følge av at økt digitalisering krever et fysisk arbeidsfellesskap. Bibliotek har noen tusen års historie, læringssenter-begrepet fikk en atskillig kortere levetid, sier han.

80 prosent av studentene ved OsloMet sier at de bruker biblioteket. I fjor økte nedlasting av digitale artikler og ebøker med 27 proosent og utgjør nå 45 digitale utlån per student og ansatt ved OsloMet, opplyser Egeland.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS