vant fram i klagenemnda

Pia får studere igjen, etter halvannet års kamp

Klagenemnda ved Universitetet i Oslo har gitt Pia Pernille Pålsdatter studieretten tilbake. Hun har allerede funnet fram bøkene.

Pia Pernille Pålsdatter.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Jeg er fantastisk glad. Deilig å være ferdig med klagesaken. Jeg har hentet fram bøkene mine og er klar for å starte igjen, sier Pia Pernille Pålsdatter til Khrono.

Etter år med egen sykdom og sykdom i familien, ble en permisjonssøknad levert inn for seint og en eksamen mistet, og Pålsdatter kastet ut av medisinstudiet ved Universitetet i Oslo.

Tidligere denne måneden befalte Kunnskapsdepartementet Universitetet i Oslo om å behandle saken på nytt. Og etter at klagenemnda ved Universitetet har sett på saken den siste tiden kom i dag en 23 sider lang avgjørelse.

Medisinsk fakultet pålegges å gi Pålsdatter studieretten tilbake. Fra og med i dag, er den krystallklare dommen fra klagenemnda.

— Jeg er litt i sjokktilstand ennå. Jeg har ventet i 19 måneder. Jeg synes det er trist at det tok lang tid, men med fantastisk hjelp fra både bror, advokat og politikere på Stortinget har det ordnet seg, forteller en lettet medisinstudent.

— Når regner du med å være tilbake i studiet?

— Jeg har fått studieretten tilbake fra i dag, så håper de ordner tilgangen min i morgen slik at jeg kan ta eksamen til sommeren, sier Pålsdatter.

— En enorm lettelse

På veien har hun blant annet fått hjelp av bror og jurist Marius Gulbranson Nordby. I dag har han takket støttespillere på Facebook.

Vår kamp er faktisk kronet med seier. Jeg kan nesten ikke tro det. Etter to års kamp for at Pia skal få tilbake...

Publisert av Marius Gulbranson Nordby Mandag 22. februar 2021

— Vi fikk avgjørelsen fra klagenemnda rundt 12-tida. Det er ganske ferskt, sier Nordby.

Forrige uke valgte styret ved Universitetet i Oslo, til Gulbranson og advokat Vidar Strømmes frustrasjon, å sende saken til klagenemnda. Men klagenemnda har altså lyttet til argumentene.

— Nå er vi glade for at nemnda har rydda opp og vært sitt ansvar bevisst. Det er en enorm lettelse, sier Nordby.

Pålsdatter har i dag også mottatt blomsterbukett fra stortingspolitikere som har engasjert seg i saken hennes. Carl Erik Grimstad fra Venstre og Tuva Moflag og Nina Sandberg fra Arbeiderpartiet valgte å ta fatt i saken.

— Jeg er veldig glad for at Pia vant fram med saken sin. Historien hennes gjør inntrykk, og jeg er så lettet over at kampen hennes endelig er over. Tårene rant da broren sendte meg vedtaket, skriver Arbeiderpartiets Nina Sandberg i en SMS til Khrono mandag kveld.

— Saken hennes viser at studenters rettssikkerhet må styrkes, og det skal jeg jobbe for framover. Vi må aldri glemme at det alltid handler om mennesker, skriver Sandberg.

Powered by Labrador CMS