— Jeg ser fram til å fortsette som kunnskapsminister og til å drive valgkamp i 2017, sier Torbjørn Røe Isaksen selv om han sier nei til gjenvalg på Stortinget. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Røe Isaksen tar ikke gjenvalg

StatsrådTorbjørn Røe Isaksen ønsker ikke gjenvalg til Stortinget neste høst. Men han vil gjerne fortsette som kunnskapsminister.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (37) har, ifølge NTB,  gitt valgkomiteen i Telemark Høyre beskjed om at han ikke ønsker gjenvalg på Stortinget neste år. Men han ønsker å fortsette som kunnskapsminister. 

– Jeg ser fram til å fortsette som kunnskapsminister og til å drive valgkamp i 2017. Regjeringen har større sjanse til å få fornyet tillit fra velgerne enn de fleste regjeringer før oss, skriver han i en pressemelding mandag morgen.

Åpen politisk framtid

Han sier at valget ikke handler om at det kan bli en nedtur å komme tilbake til Stortinget etter å ha vært statstråd. Isaksen sier han har hatt tøffe og givende år som politiker og er ikke ferdig med politikken:

– Dette valget betyr på ingen måte at jeg er ferdig med politikken. Jeg ønsker en litt mer åpen framtid enn det en forpliktelse for fire nye år på Stortinget innebærer. Min beslutning er personlig og handler rett og slett om de lange linjene i livet, og om hvor jeg er akkurat nå.

Dette valget betyr på ingen måte at jeg er ferdig med politikken.

Torbjørn Røe Isaksen

– Jeg er snart 40 år. I praksis har jeg holdt på med politikk på heltid siden jeg ble valgt som leder i Unge Høyre i 2004. Siden den gang har jeg giftet meg med kvinnen i mitt liv, vi har fått en fantastisk datter som fylte to år i går, og som jeg nyter hvert sekund sammen med. Vi vil gjerne ha flere barn også. Å bli far setter livet og hverdagen i perspektiv, sier han ifølge Dagens Næringsliv.

Har tenkt på dette lenge

Isaksen har vært kunnskapsminister siden 2013 og valgt inn på Stortinget for Telemark siden 2009. Han har de siste årene gjennomført en større sturkturreform i høyere utdanning der det har blitt større og færre utdanningsinstitusjoner og flere av dem universiteter. 

 38-åringen har også mange år bak seg som aktiv ungdomspolitiker i Unge Høyre på 1990-tallet, og ble heltidspolitiker og leder av Unge Høyre for 12 år siden.

Han er av flere, blant annet Aftenposten, blitt utropt til kronprinsen i Høyre, og en potensiell arvtaker til å bli Høyres neste statministerkandidat. 

Ifølge en pressemelding er beslutningen om ikke å stille til gjenvalg på Stortinget noe han har tenkt på i lengre tid, og han har vært åpen overfor statsminister Erna Solberg om dette. 

Slår følge med Aasen

Isaksen er en av flere i rekken av flere sentrale politikere som takker nei til gjenvalgt på Stortinger fra neste periode. Arbeiderpartiets Marianne Aasen som sitter i utdanningskomiteen på Stortignet varslet tidligere i vår at hun ikke tar gjenvalg. I SV har flere relativt unge menn, sagt ifra seg gjenvalg: Bård Vegar Solhjell (44), Heikki Holmås (43) og Snorre Valen (32).

Leder i Forskerforbundet, Petter Aaslestad, beklager i en twittermelding at både Isaksen og Marianne Aasen ikke tar gjenvalg og håper nominasjonskomiteene prioriterer forskningskunnskap i sine partier. 

Les også:  Aasen takker nei til ny periode på Stortinget

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS