POLITIUTDANNING

Politistudenter får ikke jobb etter studier. — Må trekke i bremsen

Leder av Politiets Fellesforbund foreslår å fryse utdanningen av politi i ett år. 

Forbundsleder Unn Alma Skatvold i Politiets fellesforbund, en alvorlig blond dame med tweedblazer som står og ser ut til siden. Trær i bakgrunnen av bildet
Forbundsleder Unn Alma Skatvold i Politiets Fellesforbund
Publisert

— Nå må vi trekke i bremsen. Dette er å holde folk for narr, sier leder i Politiets Fellesforbund, Unn Alma Skatvold, til TV 2.

I høst var det bare 4 studenter av de nyutdannede studentene fra Politihøgskolen som hadde fått seg fast stilling

Fra september til januar er det ingen flere av de nyutdannede som har fått fast stilling, viser tall fra Politidirektoratet. 

Drastisk nedgang

— Jeg har ikke hjerte til å la 500 nye politistudenter starte på en utdanning hvor sjansen for jobb er så liten, sier Skatvold.

Hun mener man bør fryse utdanningen på Politihøgskolen og hoppe over et kull.

Det var 346 studenter som fullførte politiutdanning i fjor. 181 har fått jobb i politiet ved årsskiftet, noe som utgjør 52,3 prosent av kullet, men fortsatt er det bare fire som hadde fast jobb.

For 2022-kullet var det 86,1 prosent som hadde jobb i politiet, og 19,5 prosent som hadde fått fast stilling. 

Alexander Stokkedal, leder av PF Politistudentene som er organisert i Politiets Fellesforbund, fortalte til Khrono i fjor at studentene er oppgitte, frustrerte og bekymret.

— Det viktigste er at politikerne og Politidirektoratet må forstå at det å utdanne folk til arbeidsledighet, er misbruk av menneskelige ressurser og feil bruk av offentlige ressurser. Når antallet studenter styres fra politisk hold, og politikerne har økt antallet studenter fra 400 til 500, så må det reflekteres i statsbudsjettet, slik at det er økonomisk rom for å opprette flere stillinger, sa Stokkedal. 

Powered by Labrador CMS