Curt Rice ser fram til valgvake ved Høgskolen i Oslo og Akershus 8.november når USA velger ny president. Foto: Benjamin Ward/HiOA
Curt Rice ser fram til valgvake ved Høgskolen i Oslo og Akershus 8.november når USA velger ny president. Foto: Benjamin Ward/HiOA

Election Night på HiOA

Rektor Curt Rice og Høgskolen i Oslo og Akershus skal være vertskap under den offisielle amerikanske valgvaken i Norge i forbindelse med presidentvalget.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Saken er oppdatert).

— Jeg gleder meg til å ta imot amerikanske og norske gjester til en storslått feiring, og en spennende natt mens vi følger med på resultatene fra det amerikanske valget, sa rektor Curt Rice i en pressemelding tidligere i år. Og nå er snart dagen og natta kommet. 

Natt til onsdag blir det U.S. Election Night på Høgskolen i Oslo og Akershus der amerikanerne i Norge, og andre som har kjøpt billett, kan følge valginnspurten mellom Hillary Clinton og Donald Trump.

Solvik Olsen og Røe Isaksen gjester

Valgvaken på Høgskolen i Oslo og Akershus arrangeres i samarbeid med den amerikanske ambassaden i Oslo, American Chamber of Commerce in Norway (AmCham), Republicans Abroad Norway og Democrats Abroad Norway er lagt til Høgskolen i Oslo og Akershus, og det er ventet at mellom 1200 og 1500 mennesker vil delta på The Election Night. 

Noen ganger stemmer jeg, hvis jeg brenner for en av kandidatene. 

Curt Rice

Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er kveldens hovedtalere. Rektor ved HiOA, Curt Rice, skal også tale. 

Curt Rice er selv amerikaner, men har bodd i Norge største delen av sitt voksne liv. De siste ukene har han gått rundt med Hillary Clinton-button på veska. 

Rice stemmer noen ganger

— Hvor viktig er presidentvalget for deg? 

— Det er jo en stor begivenhet i 2016, og jeg synes det er fantastisk at HiOA får anledning til å markere dette. Det som er spennende for oss er muligheten til å ta vårt samfunnsansvar her også, sier Rice til Khrono.

— Pleier du å sitte oppe og følge med hele natta ved valget?

— Nei, jeg pleier ikke å sitte oppe, sier Rice.

— Pleier du å stemme da?

— Noen ganger stemmer jeg, hvis jeg brenner for en av kandidatene. Men det kommer an på. Jeg må se hvem som blir nominert først, sa han i et intervju med Khrono i februar da det ble kjent av valgvaken skulle være ved høgskolen. Og de siste ukene nå har vi sett rektor Rice med Hillary-button på veska.

Overskuddet går til studentene

Rice understreker at høgskolen ikke sponser valgarrangementet på noe vis. 

— Men de får gratis lokaler? 

— Ja, de får låne lokalene, alt annet bekoster arrangørene selv. SiO Catering skal stå for mat og annen servering. Slik vil overskuddet ved salg av øl og vin gå til Studentsamskipnaden, og dermed komme studentene til gode, sier Rice. 

Bra med akademisk profil

— HiOAs akademiske profil vil utfylle vår feiring og øke forståelsen av det amerikanske demokratiet på en god måte sier Jason Turflinger som er direktør i the American Chamber of Commerce in Norway (AmCham) i en pressemelding.

og det er ventet at mellom 1200 og 1500 mennesker vil delta på The Election Night. 

Les også:

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS