Gording Stang og Graver prisnominert

Elisabeth Gording Stang (HiOA) og Hans Petter Graver (UiO) er begge nominert til Akademikerprisen 2016.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Juristforbundet har nominert professor Hans Petter Graver ved Universitetet i Oslo og førsteamanuensis Elisabeth Gording Stang ved Høgskolen i Oslo og Akershus som likestilte kandidater til Akademikerprisen 2016.

Bidrag til akademisk frihet

Prisen deles årlig ut til en norsk eller utenlandsk person som har utmerket seg gjennom bidrag til akademisk frihet og kunnskapsformidling.

Elisabeth Gording Stang (bildet) er førsteamanuensis ved Fakultet for samfunnsfag, Institutt for sosialfag, bachelorstudiet i barnevern ved HiOA. Hennes kompetanseområder er først og fremst barnevern, menneskerettigheter, FNs barnekonvensjon, familierett, barnerett, utlendingsrett og forvaltningsrett.

Det er barnets sak

Gording Stang skrev sin doktoravhandling under tittelen «Det er barnets sak». Hun har forsket innenfor barnerett/barnevern, utlendingsrett og menneskerettigheter med særlig vekt på barnevern og barn på flukt. Gording Stang er en aktiv samfunnsdebattant og mediekommentator innenfor sine kompetanseområder.  Hun ble cand. jur. 1994 og dr. juris 2007, heter det på siden til Juristforbundet.

Hans Petter Graver er professor, tidligere dekan, ved Universitetet i Oslo, Det juridiske fakultet.  Hans kompetanseområder er først og fremst konkurranse- og markedsrett, forvaltningsrett, EØS og retorikk. Graver er medlem av Det Norske Videnskaps-Akademi. Han ble cand. jur. i 1980 og dr. juris i 1986.

Dommernes krig

Graver (bildet) har en omfattende forskningsbakgrunn og akademisk produksjon. Sist har han høstet anerkjennelse for fordypning i dommeres uavhengighet under et forskningsopphold i Heidelberg 2012-13, noe som resulterte i bøkene «Judges Against Justice – On Judges when the Rule of Law is under Attack» (Springer 2015) og «Dommernes krig – Den tyske okkupasjonen 1940-1945 og den norske rettsstaten» (Pax 2015).

Akademikerprisen er på 100.000 kroner og deles ut på Akademikernes høstkonferanse i oktober.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS