Prestisjefylt pris til filosof Finnur Dellsén ved Høgskolen i Innlandet.

Pris til filosof i Innlandet

Pris. Førsteamanuensis Finnur Dellsén ved Høgskolen i Innlandet har vunnet prestisjepris for lovende forskning i filosofi.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

The Lauener Foundation for Analytic Philosophy deler ut to priser annethvert år, en til en til en eldre filosof for livsverk innen filosofi og en pris til en yngre filosof for lovende forskning.

Prisen blir delt ut for å skape oppmerksomhet om fremragende filosofisk arbeid og oppmuntre dyktige yngre filosofer til å fortsette sitt arbeid.

Finnur Dellsén har fått prisen som deles ut til en yngre, fremragende filosof. Han er førsteamanuensis ved Handelshøyskolen Innlandet, Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap.

Dellséns forskningsområder er vitenskapsfilosofi, epistemologi, filosofisk logikk og metaetikk, og han har spesielt forsket på hvordan vi kan vite at vitenskapelige teorier faktisk er sanne, og om uenighet blant spesialister og forskere.

Før han ble ansatt ved Høgskolen Innlandet var han postdoc ved University College Dublin, og han har sin ph.d. fra University of North Carolina, Chapel Hill.

Prisen til den eldre filosofen går til Bas van Fraassen, professor emeritus ved Princeton og professor ved San Francisco State University.

Selve prisutdelingen skjer 5. september i Bern i Sveits, under et symposium om Bas van Fraassens filosofiske livsverk.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS