Profesjonsverkstedet «As if» ved Høgskolen i Buskerud/Vestfold stakk av med kvalitetspris i utdanningen.

Kvalitet verd én mill. i Buskerud og Vestfold

Best på kvalitet i utdanningen i 2014 og pris på én million kroner går til lærerutdanningen ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Høgskolen i Buskerud og Vestfold bruker de rollespill for å bringe praktiske problemstillinger fra skolehverdagen inn i utdanningen.

— Jeg er glad for at prisen i år går til en lærerutdanning. Når jeg snakker med nyutdannede lærere, forteller de ofte at overgangen fra studier til jobb er stor. Høgskolen i Buskerud og Vestfold har utviklet konkrete verktøy for å forberede studentene på virkeligheten i skolen, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, i en pressemelding. 

(FOTO: Kunnskapsdepartementet)

Sammen med NOKUT-direktør Terje Mørland, delte han i dag ut prisen til vinnerne ved høyskolen. 

Lærerutdanningen har fått kritikk for at studentene kun tilegner seg erfaring fra skolen i praksisperioder. Profesjonsverkstedet «As if» svarer på denne kritikken ved å bringe problemstillinger fra skolehverdagen inn i utdanningens faglige fellesskap og læringsmiljø.

Bruker rollespill 

I profesjonsverkstedet får studentene anledning til å trene på realistiske situasjoner som vil møte dem i arbeidslivet som lærer. Gjennom rollespill må studentene løse oppgaver knyttet til håndtering av elevgrupper, foreldre, kollegaer og skolen som institusjon. Studentene får direkte tilbakemelding fra lærere og medstudenter på hvordan de håndterte oppgaven.

— Det studentene lærer i profesjonsverkstedet bidrar til å gjøre dem til trygge, løsningsorienterte og kompetente lærere, sier Terje Mørland.

Han er direktør i NOKUT (nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen), som forvalter prisen på vegne av Kunnskapsdepartementet.

— Dessuten skaper verkstedet bedre læringsmiljø, studentmedvirkning, forskningsbasering, kreativitet og nyskaping i utdanningen. Det gjør «As if» til verdig vinner av årets Utdanningskvalitetspris, avslutter han.  

Se også: Priskomiteens begrunnelse her

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS