Hovedmann bak NOKAS-ranet i Stavanger i 2007, David Toska, har vunnet en innovasjonspris ved Høgskulen på Vestlandet. Foto: Heiko Junge/Scanpix

NOKAS-raner vant studentpris i Bergen

Tidligere ransdømt, nå student på hjemmesoning, David Toska, er blant en gruppe ingeniørstudenter som vant innovasjonspris ved Høgskulen på Vestlandet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En gruppe på fem ingeniørstudenter vant en pris under en innovasjonskonkurranse ved Høgskulen på Vestlandet i helgen.

Ifølge VG var ransdømte David Toska (42) en av dem. 

— Jeg kan bekrefte at David Toska var med i vinnergruppen, sier høgskolelektor Øyvind Midtbø Berge ved Høgskolen på Vestlandet til VG.

Ideer til sykehuset

Ifølge avisen handlet konkurransen om at hver gruppe studenter fikk ett døgn på seg til å komme med en idé som kan skape løsninger for fremtidens Haukeland universitetssykehus.

Jeg kan bekrefte at David Toska var med i vinnergruppen

Øyvind Midtbø Berge

De skriver at sykepleierstudenter, ingeniørstudenter og medisinstudenter var med i konkurransen om førstepremien på 10.000 kroner. 

Høgskolelektor Midtbø sier videre til avisen at vinnergruppens idé handlet om pasientsikkerhet.

— Det var en gruppe med dataingeniørstudenter som vant. De presenterte en idé om et automatisk sporingssystem av pasientprøver for å øke pasientsikkerheten. De la også frem planer for hvordan ideen kan utvikles for å bli tatt ut på markedet, sier han.

Krav om aktivitet

Toska er mest kjent for at han i 2007 ble dømt til 18 års fengsel for sin rolle i NOKAS-ranet.

Tidligere har VG skrevet at Toska er tilbake på åpen soning, og at det foreligger et krav om aktivitet - altså arbeid eller studier. Han bor nå i Bergen, og studerer til å bli dataingeniør på Høgskulen på Vestlandet.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS