Are Skeie Hermansen.

Yngre forskere får støtte til grunnforskning

Yngre forskere. Hilde Nesse Tyssøy og Are Skeie Hermansen er de første mottakerne av Young CAS Fellow, en støtte som gis til fremragende forskere under 40 år som driver med grunnforskning.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hilde NesseTyssøy er forsker ved Birkelandsenteret for romforskning ved Universitetet i Bergen og Are Skeie Hermansen er postdoktor ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo. De er de første mottakerne av Young CAS Fellow.

Young CAS Fellow-programmet er perfekt for mitt prosjekt: da får jeg dannet et nettverk av forskere med relevante data og kunnskap som gjør at vi kan danne et helhetlig bilde av prosessene bak elektronnedbøren.

Hilde Nesse Tyssøy

Young CAS Fellows er en ny satsning som er utformet av Senter for Grunnforskning (CAS) ved Det Norske Videnskaps-Akademi, en forskningsstiftelse som fremmer nysgjerrighetsdrevet, fremragende grunnforskning, og Akademiet for yngre forskere (AYF), en tverrfaglig møteplass og forskningspolitisk plattform for yngre forskere, går det fram av en pressemelding fra CAS.

Forsker på elektronnedbør og lønnsforskjeller

Hilde Nesse Tyssøy forsker på elektronnedbør og forklarer at det overordnede målet med prosjektet er å estimere mengden elektronnedbør som treffer atmosfæren og setter i gang kjemiske reaksjoner som kan ha betydning for temperaturen og vindene i den øvre atmosfæren.

Hilde Nesse Tyssøy

— Dette er vanskelig å gjøre for en forsker alene, fordi det involverer mange ulike prosesser i solvinden og jordens magnetfelt. Young CAS Fellow-programmet er derfor perfekt for mitt prosjekt: da får jeg dannet et nettverk av forskere med relevante data og kunnskap som gjør at vi kan danne et helhetlig bilde av prosessene bak elektronnedbøren, sier hun.

Are Skeie Hermansen

Are Skeie Hermansen forsker på lønnsforskjeller. Prosjektet hans er tverrnasjonalt og samler unge forskere og data fra Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland, Frankrike, Canada og USA.

Et av spørsmålene de skal se på er om det er slik at variasjonen i innvandreres lønnsbetingelser på tvers av bedrifter er mindre i land med velregulerte arbeidsmarked og høy grad av kollektive lønnsforhandlinger.

Får inntil 175.000 hver

Hver Young CAS Fellow mottar inntil 175 000 NOK i støtte fra CAS. Midlene skal brukes til utforming av forskningsprosjekter, nettverksbygging og tre samlinger i løpet av et år, hver på inntil fem dager.

Young CAS Fellow en videreutvikling av ordningen med CAS Fellow, som har utgjort mer enn 75 forskningsprosjekter med 1100 forskere.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS