Klimapris til skole og til NMBU

En skole og lærerutdanningen ved NMBU er mottakere av klimapris.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lærerutdanningen ved NMBU og Omvikdalen skule i Hordaland får Utdanningsforbundets klimapris. Prisen ble delt ut på Klimaseminaret 2017 i Lærernes hus mandag 30. oktober.

— Årets to vinnere går foran og viser hva som er mulig å få til. De bidrar til både økt kunnskap og større handlekraft, sier leder av Utdanningsforbundet, Steffen Handal, som har ledet juryen.

— Lærerutdanningen ved NMBU er en spydspiss innen utdanning for bærekraftig utvikling. De har nedlagt et stort arbeid på dette området, og viser vei for andre, sier Handal i en pressemelding fra Utdanningsforbundet.

— Omvikdalen skule har gjort en ekstra innsats og er til inspirasjon for andre, sier Handal videre.

NMBUs lærerutdanning var den første i Norge som satte seg et overordnet mål om at de skulle utdanne lærere som kan bidra til bærekraftig utvikling. Klima og bærekraft er gjennomgående i all lærerutdanning og prioriteres også i etterutdanningen. NMBU har betydelig utadrettet virksomhet knyttet til kurs, seminarer og konferanser om utdanning for bærekraftig utvikling. Lærerutdanningen legger vekt på at studentene skal lære om klima og bærekraft både i teori og praksis, og legger opp til eksemplarisk undervisning med studentaktive arbeidsmåter, går det fram pressemeldingen.

Omvikdalen skule i Kvinnherad kommune i Hordaland får prisen for sin satsing på miljø og bærekraftig utvikling over tid. I tillegg har skolen deltatt i et internasjonalt Erasmus-prosjekt om solenergi kalt «Sunny side up», og dette har skapt et stort engasjement for fornybar energi blant elever, lærere og foreldre. Elevene har vært med på å bygge solfangere og lage utstyr for oppvarming og sirkulering av vann til et drivhus. Der har de dyrket blant annet jordbær, tomater og agurk, og de har sammenlignet resultatet med avlingen hos skoler i andre land.

De to vinnerne får 50.000 kroner hver. Disse prispengene skal fortrinnsvis gå til å styrke prisvinnernes videre klimaarbeid.

Juryen består av representanter fra Utdanningsforbundet, Tryg og Naturvernforbundet.

På bildet fra venstre: Gro Hartveit (Utdanningsforbundet), Silje Lundberg (Naturvernforbundet), Astrid Sinnes (lærerutdanningen NMBU), Hans Erik Lefdal (lærerutdanningen NMBU), Ingrid Eikeland (lærerutdanningen NMBU) og Monica Rimestad (Tryg).

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS