Statsråd Vidar Helgesen overrekker Den europeiske språkprisen til Høgskolen i Oslo og Akershus ved Olgunn Ransedokken, prorektor for utdanning og regional forankring. Foto: Senter for internasjonalisering av utdanning

Lærerutdanning vant europeisk språkpris

Høgskolen Oslo og Akershus får språkprisen for sitt arbeid med å promotere fransk, tysk og spansk i lærerutdanningen.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den europeiske språkprisen European Language Label deles hvert år ut til nyskapende prosjekter som har bidratt til å fremme læring av språk.

HiOA får prisen for prosjektet «Ny modell for språklærerutdanninger i tysk, fransk og spansk».

— Jeg håper at prisen kan sette fokus på mangelen på språklærere i Norge, sier studieleder Ellen Watkinson, studieleder ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier.

Statsråd Vidar Helgesen overrekker Den europeiske språkprisen til Høgskolen i Oslo og Akershus ved Olgunn Ransedokken, prorektor for utdanning og regional forankring. Foto: Senter for internasjonalisering av utdanning

Utdannes til språklærere

Modellen innebærer at lærerstudenter kan velge et studie- og praksisår i Tyskland, Frankrike eller Spania som en del av deres norske grad, og slik bli utdannet til språklærere i norsk skole.

Det er lenge siden HiOA hadde et tilbud i fremmedspråk bortsett fra i engelsk.

— Som Norges største grunnskolelærerutdanningsinstitusjon bør vi ha et tilbud i de største europeiske språkene utenom engelsk. Studentene er positive, og det unike ved disse årsenhetene er at didaktikk er en sentral del, sier Watkinson. Nå håper hun språkprisen vil gjøre tilbudet bedre kjent.

— Svært gledelig

Det var statsråd Vidar Helgesen som overrakte språkprisen til HiOA.

— Det er svært gledelig at den europeiske språkprisen er tildelt HiOA, sier statsråd for EØS-saker og forholdet til EU, Vidar Helgesen.

— En styrket språklærerutdanning er viktig i et Norge nært tilknyttet Europa og resten av verden. Ved å øke rekrutteringen av språklærere fremmer vi på sikt elevenes tidlige språkstimulering og språkutvikling, sa Helgesen.

Artikkelen ble først publisert på hioa.no.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS