— Jeg er ekstra stolt over prisen i år, sier førsteamanuensis Einar Belsom. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Belsom fikk pris fra studenter på NTNU

Varsler og førsteamanuensis Einar Belsom ved HiOA er kåret til Årets foreleser av studenter i Trondheim.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Einar Belsom foreleste våren 2013 i faget produksjons- og nettverksøkonomi ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU i Trondheim. Belsom har en 20 prosent stilling som førsteamanuensis ved instituttet som ligger under Fakultet for samfunnsvitenskap og teknlogiledelse i trønderhovedstaden.

Belsom er også førsteamanuensis ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og er i konflikt  høgskolen om det han mener er urettferdig sensur og karakterfastsetting ved HiOA. Han er varsleren i den pågående varslingssaken ved høgskolen.

«Eksemplarisk interaksjon med studentene»

«Han viser i eksemplarisk grad evne til interaksjon med studentene ved å gi og motta tilbakemeldinger på en god måte, og gjennom inkluderende dialog i forelesningene. Belsom har med sitt engasjement og pedagogiske ferdigheter gjort forelesninger og øvingsopplegg spennende og interessant for studentene», heter det i juryens begrunnelse.

Tillitsvalgt overrakte prisen

Studenttillitsvalgt Sondre Solberg Lund overrakte prisen «Årets foreleser» til Belsom 25. oktober i år. Han forteller til Khrono at det er  studentene fra programmene Indøk, Entrepenørskolen, HMS og Project Management, alle toårige mastere med unntak av Indøk som er femårig integrert master i sivilingeniør  som kan sende inn nominasjoner med begrunnelse.

— Dette gjøres på frivillig basis, så det varierer hvor mange fra hvert fag som sender inn nomineringer, men vi prøver likevel å ta hensyn til antall studenter i emnene når vi avgjør hvem som skal vinne prisen, sier Solberg Lund.

Belsom ekstra stolt over pris i år

Belsom har også tidligere fått både foreleserpris og veilederpris. En av gruppene hans var bl.a. den første som i fjor fikk pris for beste masteroppgave av det Norske Finansinitiativet som drives av oljefondet.

— Jeg er ekstra stolt av prisen i år siden jeg slet med søvnproblemer og konsentrasjonsproblemer på grunn av varslingssaken samtidig som jeg foreleste deler av faget som er nevnt i begrunnelsen, skriver Einar Belsom i en epost til Khrono.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS