Tidligere talsperson og stortingsrepresentant for MDG, Rasmus Hansson, har søkt dekanjobb ved Høgskolen i Innlandet. Foto: MDG

Rasmus Hansson søker dekanjobb i Innlandet

Jobbsøker. Tidligere talsperson i Miljøpartiet De Grønne, Rasmus Hansson (63), vil bli dekan ved Høgskolen i Innlandet.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dekanjobben ved Fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi ved Høgskolen i Innlandet er ledig.

Som Khrono tidigere har skrevet, hadde det innen søknadsfristen 12. juni meldt seg sju søkere, blant dem den islandske professoren som har utredet framtiden for jordbruksutdanningene i Innlandet, Anna Gudrun Thorhallsdottir.

2. juli ble så den offentlige søkerlisten oppdatert med enda et navn; tidligere talsperson i Miljøpartiet De Grønne, Rasmus Hansson (63).

Jeg mener det er riktig av Høgskolen i Innlandet å satse på å være et kunnskapssenter for en kombinasjon av tradisjonell og framtidsrettet utnyttelse av naturressursene våre.

Rasmus Hansson

Hansson satt på Stortinget for Miljøpartiet De Grønne fra 2014-2017, men ble ikke gjenvalgt i 2017.

Synes forskning er gøy

Tidligere har han vært leder CIENS Forskningssenter for miljø og samfunn og generalsekretær i WWF Verdens naturfond.

— Jeg liker forskning, forskning er gøy. Jeg har lyst til å være med å bygge opp et fakultet og jeg mener det er riktig av Høgskolen i Innlandet å satse på å være et kunnskapssenter for en kombinasjon av tradisjonell og framtidsrettet utnyttelse av naturressursene våre. Dekanstillingen på Evenstad er kjempespennende og en jobb jeg virkelig har lyst på, sier Rasmus Hansson til Østlendingen (for abonnenter).

Mangler doktorgrad

Han sier likevel at han er usikker på om han får jobben, siden det er flere tunge akademikere på søkerlista.

Ifølge stillingsutlysningen skal den som får jobben fortrinnsvis ha doktorgrad, men dette kravet kan fravikes for kandidater med særlig relevant erfaring.

Noen doktorgrad har ikke Hansson, som er utdannet biolog ved Universitetet i Oslo og NTNU.

I ulveland

Fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi holder til på Evenstad i Østerdalen, der fakultetsledelsen sitter, men også i Hamar og på gården Blæstad utenfor Hamar.

Hansson erkjenner overfor Østlendingen at han nok er en kontroversiell kandidat i ulvefylket Hedmark.

— Ja, jeg har helt sikkert provosert mange med mine uttalelser om særlig ulv. Men tall viser at enda flere er enige med meg i dem. Det jeg uansett mener er at det er feil at forskningspenger og kompetanse om rovdyra våre havner utenfor de områdene som kjenner rovdyra best. Hedmark har alle de fire rovdyra og mer forskningsmidler og mer kompetanse bør gå til Hedmark. Også når det gjelder rovdyr er jeg tilhenger av nye løsninger som baserer seg på kunnskap. Jeg har bestandig ment at kunnskapsbasert politikk er den beste politikken, sier Rasmus Hansson.

Utreder søker også

Anna Gudrun Thorhallsdottir, en av de andre søkerne, ledet det eksterne ekspertutvalget som har utredet framtiden for jprdbruksutdanningene i Innlandet. Utvalget leverte sin anbefaling i mai og konkluderte med at Innlandets minste campus på Blæstad bør få bestå som arena for jordbruksutdanningene.

Dagens fakultetsledelse har konkludert med at campus Blæstad bør legges ned, og styret ved Høgskolen i Innlandet skal avgjøre saken i september.

To instituttledere ved Fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi har også søkt dekanjobben.

Det er instituttleder på Blæstad, Fred Håkon Johnsen ved Institutt for jordbruksfag og instituttleder Øyvind Antonsen ved Institutt for bioteknologi.

Fakultetet ble opprettet fra 1. januar 2018 og har, ifølge inn.no, cirka 60 ansatte og i underkant av 500 studenter, målt i heltidsekvivalenter.

Fakta

Søker dekanjobb

Følgende åtte søker dekanjobben ved Fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi ved Høgskolen i Innlandet:

  • Maria Hörnell-Willebrand (51) Chef vid enheten för Viltanalys, Naturvårdsverket, Östersund
  • Juha Alatalo (51) ansatt, Gotland
  • Øyvind Antonsen (55) Instituttleder, Åsnes
  • Anna Gudrun Thorhallsdottir (61), professor Reykjavik
  • Fredrik Dalerum (44) Research fellow, Spania
  • Lakshmi Karath (36), Ammini Engineering College, Thrissur, India
  • Fred Håkon Johnsen (62) Instituttleder ved Høgskolen i Innlandet, Oslo
  • Rasmus Hansson, tidligere talsperson/leder - Miljøpartiet De Grønne, Bærum
Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS