Forskningsrådet

Regjeringen forlenger det midlertidige styret i Forskningsrådet

Det midlertidige styret som Ola Borten Moe innsatte etter å ha sparket det gamle styret, skal fortsette fram til juli neste år. Men styret får ny nestleder.

Kristin Halvorsen fortsetter som styreleder i Forskningsrådet fram til sommeren.
Publisert

Det var i mars i år at forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) sparket styret i Forskningsrådet på grunn av den økonomiske situasjonen. Han satte inn et midlertidig styre på fem personer, med CICERO-direktør og tidligere politiker Kristin Halvorsen som styreleder. Det skulle egentlig bare sitte ut 2022, men i en pressemelding melder regjeringen at den har besluttet å forlenge perioden til 30. juni 2023. Dette «for å sikre stabilitet i en krevende tid med betydelige omstillinger fremover», som det står i pressemeldingen.

Birger Vikøren går inn som ny nestleder i styret. Han erstatter Robert Rastad, som har valgt å gå ut. Til daglig er Vikøren stabsdirektør i Norges Bank, hvor han har jobbet i en årrekke. Vikøren er også leder av Rådet i SSB.

Dette er styret:

  • Kristin Halvorsen (styreleder): Direktør i CICERO, styreleder i Kronprinsparets Fond, tidligere finansminister og kunnskapsminister, styreleder i Naturhistorisk Museum og leder av Bioteknologirådet.
  • Birger Vikøren (nestleder): Stabsdirektør i Norges Bank; leder av Rådet i SSB; tidl. konstituert administrerende direktør i SSB
  • Gunnar Hovland: Konsernsjef i Tine; styremedlem i NHO Mat og Drikke; tidl. direktør i Trondheim kraft og BN Bank.
  • Linda Nøstbakken: Dr. oecon, forskningsdirektør i SSB; tidl. professor og prorektor ved NHH; leder utvalg for havbruksnæringen
  • Britt Elin Steinveg: Seniorrådgiver ved Universitetet i Tromsø (UiT); tidligere kommunedirektør i Tromsø kommune, ass. universitetsdirektør ved UiT, adm.dir. og økonomi- og personaldirektør ved Høgskolen i Tromsø, styreleder i UNINETT AS, medlem av universitets- og høgskolelovutvalget.
Powered by Labrador CMS