— En utvidelse av støttefunksjonen og videre oppbygging av FoU-støtte vil bli viktige oppgaver for den nye forskningsdirektøren, sier prorektor for forskning ved HiOA, Morten Irgens.
— En utvidelse av støttefunksjonen og videre oppbygging av FoU-støtte vil bli viktige oppgaver for den nye forskningsdirektøren, sier prorektor for forskning ved HiOA, Morten Irgens.

Flere nye direktører til HiOA

Direktører både fra Universitetet i Stavanger, BI og Høgskolen i Sørøst ønsker å bli ny digitaliseringsdirektør på HiOA. Høgskolen skal også ansette ny forskningsdirektør. Det blir den femte på åtte år.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Direktørsjiktet i fellesadministrasjonen ved landets største høgskole blir ikke mindre, selv om man har gått fra valgt til ansatt ledelse. Siden august i fjor og tiltredelsen til det nye rektoratet har fem sentrale direktører sagt opp og/eller sluttet. Nå er alle fem i ferd med å bli erstattet, om enn med noen andre titler enn de foregående. 

Ny forskningsdirektør

Høgskolen har nettopp lyst ut stillingen som forskningsdirektør etter Morten Irgens. Irgens tiltrådte som forskningsdirektør ved HiOA høsten 2014, men ett år senere ble han ansatt som prorektor for forskning i det nye rektorartet til Curt Rice.  Anne Ullmann har fungert i stillingen som forskningsdirektør mens man har vurdert hva man ville ha behov for etter innføring av ny ledermodell. 

Forskningsdirektør ved HiOA er en av lederstillingene det har vært størst gjennomtrekk i. Siden 2008 har ingen forskningsdirektør ved høgskolen sittet i mer enn to år.

Nåværende direktør i NIFU (Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning), Sveinung Skule, hadde jobben i 2008 og 2009, før han overlot stafettpinnen til nåværende direktør ved Lillehammer museum, Jostein Skurdal. Han sluttet også etter to år og ble etterfulgt av Christen Krogh, som sluttet for å bli avdelingsdirektør i  Forskningsrådet. Irgens overtok etter Krogh.

Her legger vi ikke lista etter hvor vi er i dag eller i morgen, men etter hvor vi skal.

Morten Irgens

Endringen i tittelen har med andre ord gitt den ønskede omprofilering, noe jeg etter å ha sett søkerlista er meget fornøyd med.

Curt Rice

Legger lista etter hvor vi skal

Prorektor for forskning ved HiOA, Morten Irgens, sier til Khrono at han har brukt litt tid på å finne ut om man skulle lyse ut en seksjonssjef eller en forskningsdirektørstilling og har nå endt opp med det siste. 

— En utvidelse av støttefunksjonen og videre oppbygging av FoU-støtte vil bli viktige oppgaver for den nye forskningsdirektøren, sier Irgens til Khrono. 

— Her legger vi ikke lista etter hvor vi er i dag eller i morgen, men etter hvor vi skal, sier han, og fortsetter:  

— Vedkommende må ha god gjennomføringsevne, må kunne utvikle strategi, være flink med folk og jobbe tett og nært med fakultetene og sentrene, sier Irgens. Sist gang forskningsdirektørstillingen var utlyst, i januar 2014 var det 44 søkere og 17 av dem unntatt offentlighet. 

Les også: Utlysningstekst forskningsdirektør

29 vil bli digitaliseringsdirektør

Rektor Curt Rice (bildet over) er i ferd med å ansette den andre av de to direktørene som skal være en del av ledergruppen hans, direktør for digitalisering og infrastruktur. Det er andre gang stillingen er lyst ut. Den nye digitaliseringsdirektøren er sidestilt med direktør for organisasjons og virksomhetsstyring, Tone Sandahl, som ble ansatt i februar, men som ennå ikke er operativ på grunn av sykdom. . 

Digitaliseringsstillingen  var også lyst ut i november i fjor, samtidig med at stillingen som direktør for organisasjon og virksomhetsstyring. Den gang var tittelen Direktør for teknologi og infrastruktur og hadde 22 søkere, men Rice og styret valgte å ansette bare én direktør i den runden. «Rektor Curt Rice har i løpet av høsten sett behov for en nærmere gjennomgang av kriteriene», het det i en pressemelding den gangen. 

Det er nå gjort, og stillingen som direktør for digitalisering og infrastruktur hadde 29 søkere da fristen gikk ut 4.mai. . 23 av søkerne er menn. Seks søkere er unntatt offentlighet. 

Fornøyd med søkerlista

— Jeg ville lande den ene direktøren først. Vi ser at digitalisering er nødvendig, både for å levere bedre innenfor dagens budsjettramme og for å innfri studentenes forventninger, derfor har vi omprofilert stillingen noe siden sist, sier Rice. 

— Men stillingsbeskrivelsen er helt lik, det er bare tittelen som er endret fra «Direktør for teknologi  og infrastruktur» til  «Direktør for digitalisering og infrastruktur»? 

— På møtet mitt forleden dag med rekrutteringsbyrået som bistår oss i prosessen,  kunne de fortelle at endringen i tittelen har hatt meget stor effekt på søkermassen. Endringen i tittelen har med andre ord gitt den ønskede omprofilering, noe jeg etter å ha sett søkerlista er meget fornøyd med, sier Rice.

Søkere fra BI og UiS

I forrige runde var det 22 søkere til stillingen, og blant disse én intern søker, eiendomsdirektør Mariann Hole. Hole fungerer nå i stillingen, men har ikke søkt denne gangen. Eneste offentlige søker som er igjen siden forrige runde er Guri Kvesetberget, underdirektør og IKT-utviklingssjef i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi). 

IT-direktør ved Universitetet i Stavanger Marina Davidian, Nils Dugstad, direktør ved tidligere Høgskolen i Buskerud/Vestfold, og NMBU bla. a  og Marianne Schei direktør på Handelshøgskolen BI står også på søkerlista. Det samme gjør  Kjetil Hanshus som har hatt ulike stillinger i Telenor siden 2001 og  Ingvild Hovig, IKT-direktør i Utenriksdepartementet.   

Se også: Stillingsbeskrivelse for direktør for digitalisering og infrastruktur

Men det er ikke bare forskningsdirektør og en ny digitaliseringsdirektør som er på vei inn i toppen ved høgskolen. 

Ny økonomidirektør fra Scandic Hotels 

Økonomdirektør ved HiOA i mange år, Torill Erikson sluttet i februar og siden da har avdelingssjef for økonomi- og virksomhetsstyring, Idun Thorvaldsen, vært konstituert. Hun søkte også stillingen som økonomidirektør, men nådde ikke opp. Line Haugen er ifølge HiOAs internsider ansatt. Hun  kommer fra stillingen som økonomidirektør ved Scandic Hotels Norge der hun har jobbet siden 2013. 

— Jeg gleder meg veldig til å begynne å jobbe ved Høgskolen i Oslo og Akershus. HiOA fremstår som en spennende kunnskapsbedrift, med mange sterke fagmiljøer og store ambisjoner fremover, sier den påtroppende økonomidirektøren, ifølge hioa.no.  

Haugen  har tidligere ledet økonomiarbeid i flere store organisasjoner, blant annet som CFO i Telenor Norge. Det var 20 søkere til stillingen som økonomidirektør. 

Se også: Søkerlisten økonomidirektør

Direktør for organisasjon og virksomhetsstyring, Tone Sandal, ble ansatt i februar, men er sykmeldt og er ennå ikke operativ. I et intervju med Khrono i begynnelsen av april i år fortalte Sandahl hvordan det var å få ny jobb og en alvorlig kreftdiagnose samtidig. 

Les også: «Det har vært en vanskelig start, med en dramatisk diagnose».

Rapporterer ulikt

Ny kommunikasjonsdirektør, etter Anne Christel Johnsgaard , Sverre Molandsveen, starter også i stillingen  i august. 

Både kommunikasjonsdirektøren og økonomidirektøren skal rapportere til direktør for organisasjon og virksomhetsstyring, Tone Sandahl.

Forskningsdirektøren skal rapportere til prorektor for forskning og direktør for digitalisering og infrastruktur skal rapportere direkte til rektor Curt Rice. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS