Farmasi, bioingeniørfag, radiografi og tannteknikk skal samles i ett institutt på Høgskolen i Oslo og Akershus fra 1. august i år. Nå er en ekstern instituttleder tilsatt. Foto: Marit Christiansen/HiOA

Tromsø-professor leder for nytt institutt

Professor i mikrobiologi ved Universitetet i Tromsø, Kaare Magne Nielsen, har fått jobben som leder av det nye Institutt for farmasi, bioingeniørfag, radiografi og tannteknikk.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra 1. august skal to av instituttene på Fakultet for helsefag ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) slås sammen. De to er Institutt for farmasi og bioingeniørfag og Institutt for radiografi og tannteknikk.

Nå har et tilsettingsutvalg utgått fra fakultetsstyret på helsefag tilsatt en ekstern søker, professor Kaare Magne Nielsen (45) ved Universitetet i Tromsø, som leder av det nye instituttet. Han konkurrerte dermed ut instituttleder Hans Christian Åsheim (51), som i dag leder Institutt for farmasi og bioingeniørfag - det største av de to instituttene.

Åsheim har vært leder av Institutt for farmasi og bioingeniørfag de siste tre årene, og hans åremål ved høgskolen går ut til sommeren.

Det var bare fire søkere på stillingen som leder av den nye instituttet, som så langt har fått navnet Institutt for farmasi, bioingeniørfag, radiografi og tannteknikk (FBRT). I tillegg til Kaare Magne Nielsen og Hans Christian Åsheim, som begge har professor-kompetanse, var det en annen ekstern søker og en søker som fikk konfidensiell behandling. Instituttleder Trude Myhrer ved Institutt for radiografi og tannteknikk opplyser at hun ikke var blant søkerne.

Gjorde totalvurdering

Innstillingen fra fakultet for helsefag var at Kaare Magne Nielsen burde få jobben, mens Hans-Christian Åsheim etter det Khrono erfarer var innstilt som nummer to. 

Dekan Nina Waaler på Fakultet for helsefag (bildet under) sier at Nielsen ble funnet best kvalifisert i forhold til utlysningsteksten.

— Vi har gjort en totalvurdering, og valgt den som vi mener er best kvalifisert, sier Waaler.

Hun vil ikke kommentere saken ytterligere, men sier på generelt grunnlag at hun gjerne skulle sett at det var flere søkere.

Det er tilsettingsutvalget for tilsetting av fakultetsdirektør, instituttledere, studieledere og seksjonssjef som har valgt Nielsen, etter innstilling fra dekanen.

Tilbakeholdne

Khrono har vært i kontakt med Hans-Christian Åsheim, men han  ønsker ikke å kommentere tilsettingssaken. 

Den nye instituttlederen, Kaare Magne Nielsen, oppholder seg for tiden utenlands, men kommenterer tilsettingen i en epost til Khrono.

— Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på nye oppgaver og å bidra til å videreutvikle det nye instituttet som et ledende utdannings- og forskningsmiljø. Min erfaring er også at det har vært en veldig ryddig og profesjonell ansettelseprosess ved HiOA, skriver han.

Nielsen har vært professor ved avdeling for farmasi ved Universitetet i Tromsø siden 2005 og leder forskergruppen innen mikrobiologi og molekylær- og farmakoepidemiologi ved universitetet. Han tok sin doktorgrad ved NTNU og har mye forskererfaring, også internasjonalt.

Hans-Christian Åsheim var forsker med professorkompetanse ved avdeling for medisinsk genetikk ved Ullevål Universitetssykehus før han kom til HiOA i 2010. Han var først studieleder i bioingeniørfag og farmasi et år, og fra 1. august 2011 har han vært instituttleder ved Institutt for farmasi og bioingeniørfag. Han er ikke fast ansatt på HiOA.

 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS