— Det er ikke så mange år til jeg skal gå av med pensjon, men jeg vil gjerne ha en rektorperiode til, sa filmprofessor Kathrine Skretting (63) som blir rektor ved Høgskolen i Innlandet neste fire år. Foto: Henriette Dæhli

Kathrine Skretting blir ny ansatt rektor i Innlandet

Kathrine Skretting er, ikke uventet, ansatt som rektor ved den nyfusjonerte Høgskolen i Innlandet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Saken er oppdatert med kommentar fra Kathrine Skretting kl.17.15). 

Et enstemmig styre ansatte, ikke uventet, filmprofessor Kathrine Skretting som rektor ved den nyfusjonerte Høgskolen i Innlandet i dag. 

Skretting kom fra professorstilling ved NTNU til rektorstilling ved tidligere Høgskolen i Lillehammer. Hun har tidligere også vært prorektor og dekan ved NTNU, og har hatt en rekke styreverv i akademia. 

Les også:NTNU-professor ny rektor på Lillehammer

Skretting er glad

— Jeg er glad, sier Kathrine Skretting i en kommentar til Khrono, på vei hjem til Lillehammer etter styremøte på Campus Evenstad i Hedmark. 

— Hva er det første du skal gripe fatt i som ny rektor? 

— Vi er jo midt i en prosess, og jeg har vært en del av rektoratet hele tiden, så det ligger veldig i kortene: det blir profil og strategi den nærmeste tida framover, sier Skretting.

Hun er også opptatt av at man får til å bygge en egen og felles kultur ved Høgskolen i Innlandet.

— Det ser ikke så verst ut som det er, men jeg er opptatt at vi skal være nøye på åpenhet, respekt og argumenter. Vi bør ha en åpen akademisk kultur, sier hun. 

— Det har jo vært noe uro rundt rektorprosessen i Innlandet den siste tida?

— Tilsettingsvedtaket i dag var enstemmig, men ett av styremedlemmene hadde en protokolltilførsel som handlet om prosessen. I en fusjonsprosess kan det for være både ulike interesser og spenninger. Jeg synes det er bra at disse kommer opp og fram i lyset, sier hun.

Stor tro på fusjonen

Fusjonsprosessen mellom Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer startet omtrent samtidig med at Skretting flyttet til Lillehammer for å begynne som rektor ved Høgskolen i Lillehammer, høsten 2015.

— Jeg har stor tro på at fusjonen er et riktig valg for de to høgskolene. Jeg vil gjerne bidra til at Høgskolen i Innlandet kan bli et universitet, en institusjon med gode utdanninger, stor og god forskningsaktivitet - en ressurs for hele Innlandet, sier hun.

Godt kvalifisert rektor

— Med denne tilsettingen har vi fått en svært godt kvalifisert rektor. Skretting fremstår som en involverende og samarbeidsorientert leder, som har omsorg og respekt for sine medarbeidere, men som også kan fatte og stå ved beslutninger, sier styreleder Nesje Vestli.

Skretting sto ikke på den opprinnelige søkerlisten til den daværende rektorjobben på Lillehammer i 2015, men søkte etter fristen etter at hun ble kontaktet av rekrutteringsbyrået som sto for ansettelsen den gang. Men i denne søkerrunden fortalte hun at hun kom til å søke jobben allerede i desember i fjor.  

— Jeg kommer til å søke rektorjobben ved Høgskolen Innlandet. Jeg flytta jo til Lillehammer for å være rektor, sa Skretting til Khrono i desember i fjor, og la til:

— Alle vurderinger er gjort. Det er ikke så mange år til jeg skal gå av med pensjon, men jeg vil gjerne ha en rektorperiode til, sa hun. Stillingen hun er ansatt i er en åremålsstilling på fire år, og Skretting fyller 64 år i juli 2017.

Statsråden kommer 14.august

— Hvordan skal du feire den nye jobben? 

— Det har jeg ikke tenkt på. Men vi skal ha en stor fest på høgskolen i løpet av våren hvor vi skal feire at vi har blitt en ny institusjon. Og så blir det offisiell åpning og festivitas ved studiestart 14.august, da kommer statsråden på besøk både til Hedmark og Oppland, sier Skretting.

Det er ennå ikke avklart når den nye rektoren formelt skal tiltre, det skal avtales nærmere med styreleder. Tidligere rektor ved Høgskolen i Hedmark, Anna Linnea Ottosen, er konstituert rektor ved Høgskolen i Innlandet p.t. og Skretting har vært viserektor. 

— Skal dere bytte plass nå? 

— Ja, i grunnen blir det slik en stund. Jeg setter stor pris på samarbeidet med Anna, sier Skretting.

Les også:

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS