Rektor Frank Reichert ønsket valgets vinner til lykke – med en spade til bruk for byggearbeidet hun tar til på fra 1. august. Valgstyrets leder Anne Elizabeth Stie til høyre. Foto: Jan Arve Olsen, UiA

Sunniva Whittaker ny rektor i Agder

Rektorvalg. Sunniva Whittaker vant rektorvalget ved Universitetet i Agder overlegent med 68,37 prosent av stemmene.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Valgresultatet ble offentliggjort kl 16 mandag, etter første gangs telling av stemmene.

Valget ble avsluttet klokken 14 mandag. Whittaker fikk 68,37 prosent av stemmene, mens motkandidaten Stephen Seiler fikk 29,59 prosent av stemmene. 2,05 prosent stemte blankt.

«Ydmyk og spent»

Sunniva Whittaker sier at hun er ydmyk overfor oppgaven og spent på det som står foran henne som rektor.

Sunniva Whittaker, ny rektor ved Universitetet i Agder fra 1. august. Foto: Jan Arve Olsen, UiA

— Jeg ser fram til å sette i gang med jobben, sier hun til Khrono.

— Jeg setter pris på tilliten, og ser blant annet fram til samarbeidet med studentene. Jeg er opptatt av studentene som partnere. En annen viktig oppgave blir å videreføre arbeidet med å styrke samarbeidet mellom aktører i regionen og Universitetet i Agder, sier hun til Khrono.

Valgdeltakelsen blant de vitenskapelige ansatte var 73,04 prosent, blant administrativt ansatte 77 prosent og blant studentene var det 10,05 prosent som stemte. I alt var det 2388 ansatte og studenter som stemte ved valget.

Det er spesielt tre områder Studentorganisasjonen gleder seg til å jobbe med i samarbeid med Whittaker: studentengasjement, studenters psykiske helse og studenters tilknytning til arbeidslivet.

Benedicte Nordlie

— Jeg vil benytte anledningen til å gratulere Sunniva Whittaker med valget. Det har vært en spennende og god valgkamp og valget har stått mellom to gode kandidater, sier valgstyrets leder Anne Elizabeth Stie til uia.no.

Sunniva Whittaker (58) er dekan ved Fakultet for humaniora og pedagogikk ved Universitetet i Agder (UiA).

Hun kom til UiA fra Norges Handelshøgskole (NHH) for et og et halvt år siden. Hun var prorektor ved NHH 2013-17 og før det instituttleder ved Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon ved NHH i 10 år.

Motkandidaten Stephen Seiler er viserektor for forskning, formidling og nyskaping ved UiA.

To gode kandidater

Studentorganisasjonen i Agder (STA) sier at det var to dyktige kandidater som stilte til valg og at dessverre kunne bare en av dem vinne.

Sunniva Whittaker og Stephen Seiler stilte ved rektorvalget. Foto: Tove Lie

Leder Benedicte Nordlie sier at STA gleder seg til et tett og godt samarbeid når den nye rektoren tiltrer stillingen, noe som skjer 1. august 2019.

— Det er spesielt tre områder STA gleder seg til å jobbe med i samarbeid med Whittaker: studentengasjement, studenters psykiske helse og studenters tilknytning til arbeidslivet. Dette er områder som opptar studentene, og som man må jobbe videre med for å forbedre og videreutvikle, sier Nordlie.

I valgkampen lovet Whittaker at hun vil jobbe for økt studentinvolvering som rektor, og blant annet skaffe seg en studentmentor.

Skuffet over valgoppslutning

Valgoppslutningen blant studentene var på 10,05 prosent, en nedgang fra forrige rektorvalg, som var i 2015. Da var valgoppslutningen blant studentene på 12,4 prosent.

Benedicte Nordlie er skuffet over at ikke flere studenter stemte i rektorvalget. Hun sier i pressemeldingen ar hun ikke ønsker å spekulere i årsaker til hvorfor det var få som brukte stemmeretten sin, men at en gjentakende forklaring fra medstudenter var knyttet til en usikkerhet til hva de ulike kandidatene stod for.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS