Stephen Seiler og Sunniva Whittaker er de to kandidatene som vil bli rektor ved UiA. Foto: UiA

Kun to rektorkandidater i Agder

Rektorvalg. Fristen for å nominere rektorkandidater ved Universitetet i Agder gikk ut mandag, og kun to kandidater stiller til valg.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De to kandidatene er professor Sunniva Whittaker, dekan ved Fakultet for humaniora og pedagogikk, og professor Stephen Seiler, som er viserektor for forsking, formidling og innovasjon.

Da fristen gikk ut mandag klokken 14, var det ikke kommet inn flere kandidater enn disse to. Stephen Seilers kandidatur ble kjent 3. januar, mens Sunniva Whittaker kom med en uke senere.

Rektorvalget skal gjennomføres i perioden 11. – 18. februar og ny rektor tiltrer 1. august.

Sittende rektor Frank Reichert meddelte allerede i oktober at han ikke stiller til valg for en ny periode.

Skulle gjerne sett flere kandidater

Hovedtillitsvalgt i Forskerforbundet ved Universitetet i Agder, John Olav Glastad Bjørnestad, er tilfreds med at to gode kandidater stiller til valg.

Denne gang er det to veldig gode kandidater som stiller og jeg er glad for at det blir et reelt valg mellom disse to.

John Olav Glastad Bjørnestad

— Hadde du ønsker deg flere kandidater?

— Ja, det hadde jeg, men denne gang er det to veldig gode kandidater som stiller og jeg er glad for at det blir et reelt valg mellom disse to. Jeg tror mange kommer til å ha vanskeligheter med å velge mellom disse to, sier han.

Bjørnestad sier at han håper å få opp et skikkelig engasjement blant studenter og ansatte før valget.

— Jeg ser fram til et spennende valg, men tiden går fort fram mot 11. februar, sier han.

Forskerforbundet skal sammen med Studentorganisasjonen i Agder arrangere en valgdebatt den dagen valget starter, mens valgstyret arrangerer sin grilling av kandidatene 6. februar.

John Olav Bjørnestad, hovedtillitsvalgt, Forskerforbundet UiA. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

— Vi ønsker i vår debatt å få fram både student- og ansattperspektivet, og håpet er at folk går rett og stemmer etter debatten, sier han.

Whittaker mot Seiler

Professor Sunniva Whittaker (58) kom til UiA fra Norges handelshøgskole (NHH) for halvannet år siden. Hun var prorektor ved NHH 2013-17 og før det instituttleder ved Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon ved NHH i 10 år.

Stephen Seiler er også professor og har vært viserektor for forskning, formidling og nyskaping, ved UiA siden 2016. Før det var han fire år dekan ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap ved UiA og har arbeidet ved UiA i over 20 år.

Ettersom det bare er to kandidater, blir det etter all sannsynlighet bare én valgomgang, men UiA skriver på sine nettsider at dersom mange stemmer blankt kan det kanskje bli to valgomganger likevel, og dette undersøkes nå av valgstyret. Teoretisk er det også en mulighet at kandidatene får akkurat like mange stemmer, slik at det må en ny valgomgang til. Denne blir i så fall 4. til 11. mars.

Ved forrige rektorvalg vant Frank Reichert med bare fem stemmer over motkandidaten Sigbjørn Sødal.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS