Årets underviser 2016 på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) er Roger Hansen. Her får han blomster av studentleder Sunniva Braaten. Foto: Nicklas Knudsen

Årets underviser: Roger Hansen

Ortopeditekniker, Roger Hansen, er Årets underviser på Høgskolen i Oslo og Akershus.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Roger Hansen er ledende ortopeditekniker på Institutt for Ergoterapi og ortopediingeniørfag, Fakultet for helsefag på HiOA. Hansen har jobbet på Høgskolen i Oslo og Akershus i 23 år.

Han underviser i Ortopediteknikk, Materiallære, HMS (Underviser og veileder i design og framstilling av ortopeditekniske hjelpemidler). I tillegg har Hansen ansvar for daglig drift av alle verksted og laboratorier ved Ortopediingeniørutdanningen.

— Utrolig hyggelig

— Dette var en utrolig hyggelig overraskelse for meg, sa Roger Hansen, da han fikk diplom og blomster fra Sunniva Braaten, leder for Studentparlamentet.

— Takk til studentene som har nominert meg til denne ærefulle utmerkelsen, og takk til Studentparlamentet som endte opp med å utnevne meg, fortsatte han.

(Årets underviser 2016, Roger Hansen, gratuleres av dekan på helsefag Gro Jamtvedt)

Studentenes valg

Det er studentene som kåret årets underviser, og arbeidet er ledet av Studentparlamentet med Sunniva Braaten i spissen.  Årets Underviser er en pris som tildeles undervisere som utmerker seg med god formidlingsevne og et høyt faglig nivå på undervisningen. Prisen kåres av studentene på HiOA.

Les også: Kårer årets underviser på HiOA

Juryen består av Pia Marie Næss Johansen, Rune Keisuke Kosaka, Ida Karoline Kjønsberg, Martine Frantzen og Anette Myklemyr Magnussen. De er studentrepresentanter fra hvert av de fire fakultetene og en representant fra Studentparlamentet sitt arbeidsutvalg.

«Svært god formidlingsevne»

I juryens begrunnelse heter det blant annet:

«Roger Hansen har utmerket seg med en svært god formidlingsevne og et høyt faglig nivå på undervisningen. Studentene sier blant annet at Roger Hansen har en enormt bred kunnskap innen faget, han har en helt unik evne til å se hver enkelt student og han er en flink pedagog og motivator.»

Disse fem var med i årets finaleheat:

— Årets underviser har en helt unik evne til å se hver enkelt student. Han gir studentene en høy grad av mestringsfølelse. årets underviser på HiOA er Roger Hansen.

Slik presenterte studentleder Braaten, årets valg av beste underviser.

Slår et slag for praktikerne

Roger Hansen sier han er opptatt av å gi studentene sine mestringsfølelse, samtidig som han ser utfordringer for profesjonsfagene mellom praktiske ferdigheter og akademia.

— Det er viktig å ivareta og se hver enkelt student og veilede de individuelt. Alle må oppleve mestring for å nå de forventede målene for undervisningen, sier Hansen til Khrono i vårt forhåndsintervju med finalekandidatene. 

Han trekker fram at fagene hans innen teknisk/praktisk ortopediteknikk er kjerneområder for en god ortopediingeniør, men at de lever et vanskelig liv på HiOA fordi det ikke alltid blir sett på som «akademisk nok».


— En profesjonsutdanning lever et vanskelig liv mellom praktiske ferdigheter og akademia. HiOA bør i større grad anerkjenne også de som underviser kliniske og tekniske/praktiske ferdigheter for å skape de virkelig gode profesjonsutdanningene. Studentene ser dette, og jeg tror det også er derfor jeg har blitt nominert, sa Roger Hansen til Khrono i forkant og han la til:

— For å heve status og kvalitet på undervisningen må vi lytte til studentene og ikke la prestisje og ønske om egen karriere styre arbeidet vårt ved HiOA. Studenter, ansatte og ledere må ha de samme målene.

Les også: Vil ha økt status for praktikerne

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS