NTNUI Rumpeldunk røk ut i kvartfinale mot Nottingham Nightmares. Foto: Mons Marahau

God norsk innsats i rumpeldunk-EM

UiO Quidditch og NTNUI Rumpeldunk kom seg begge til kvartfinalen i EM i rumpeldunk i helgen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Totalt 32 lag konkurrerte om å bli europamestere i Rumpeldunk denne helgen. Et av dem var NTNUI Rumpeldunk fra Trondheim.

Sporten har oppstått i kjølvannet av Harry Potter-bøkene og -filmene, hvor Rumpeldunk kan kalles magiverdenens fotball. For to helger siden ble det avholdt norgesmesterskap på Tøyen, denne helgen altså europamesterskap i Oxford i England.

NTNUI i europatoppen

Elisabeth Jørstad ledet laget sitt til en tredjeplass i NM, og helt til en femteplass i helgens EM.

— Vi spilte bedre enn noen gang har gjort, vi har trent mye og vi har gode, motiverte spillere, sier Jørstad, lagkaptein for NTNUI Rumpeldunk.

De røk ut av europamesterskapet i kvartfinalen etter det Jørstad kaller en jevn kamp mot Nottingham Nightmares.

— Det var en veldig jevn kamp, men det var de som tok snoppen, forteller hun.

I år var andre gang NTNUI Rumpeldunk deltok i EM, men Jørstad (bildet under, hvit ball) forteller at det likevel var nytt for størsteparten av laget.

— I år var det bare tre av de samme som var med i EM i fjor, så dette var helt nytt for de fleste av spillerne, sier lagkaptein Jørstad.  

Vil til European Games

Etter Global Games i Canada i fjor, skal det i år for første gang arrangeres European Games i Italia. Dit vil Jørstad for å spille mer rumpeldunk.

— Norge kommer til å sende et lag, men det er ikke bestemt hvem som kommer til å være på det ennå, ettersom det er flere søkere enn plasser. Det er så godt som sikkert at det kommer til å være flere NTNUI-spillere med, sier hun. 

Det andre norske laget som var med i europamesterskapet, var de regjerende norgesmesterene, UiO Quidditch. De røk også ut i kvartfinalen, ifølge Norges Rumpeldunkforbund på Facebook.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS