12,5 års fengsel

Russisk professor dømt for drap på samboer og student

Anerkjent russisk historieprofessor (64) dømt til 12,5 års fengsel for å ha drept og partert sin samboer og doktorgradskandidat (24).

Oleg Sokolov ble fredag 25.desember dømt til 12,5 års strengt regime i straffekoloni i Russland etter å ha drept sin samboer og doktorgradsstudent Anastasia Jetsjenko (24)
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

64 år gamle Oleg Sokolov, som i 2003 mottok den franske Æreslegionen, ble nærmest tatt på fersken da han ble hentet opp av Moika-elven i St. Petersburg i november i fjor.

Professoren var da kraftig beruset og hadde to avkuttede kvinnearmer i ryggsekken. Ifølge flere internasjonale medier skal han ha falt i elven mens han forsøkte å kvitte seg med levningene etter sin samboer og tidligere student, Anastasia Jetsjenko (24).

Tilsto i avhør

I avhør tilsto Sokolov å ha skutt sin unge samboer fire ganger med en avsaget rifle under en krangel, og siden partert henne. Dykkere fant levningene hennes i elven.

De to hadde bodd sammen i flere år, og etter pågripelsen hevdet professoren at det var hun som først angrep ham med kniv.

Den kvinnelige dommeren dømte fredag 25.desember professoren til tolv og et halvt års fengsel «under strengt regime i en straffekoloni», for drap og ulovlig besittelse av skytevåpen.

Sokolov planla ifølge forklaringer under rettssaken, å begå selvmord, utkledd som Napoleon, etter at han hadde kvittet seg med samboeren.

Flere klager fra studenter

Sokolov, som var ansatt ved St.Petersburg State University, var en framstående historieprofessor og har skrevet flere bøker om Napoelon Bonaparte.

Ifølge AFP/NTB har flere studenter stått fram og fortalt at professoren var kjent for sin aggressive oppførsel, men at klagene de leverte inn, ikke ble tatt på alvor.

Sokolov er også kjent for å ha gode kontakter helt til topps i russisk politikk. Saken har ført til en opphetet debatt om vold i nære relasjoner i Russland.

Over 16 millioner kvinner blir hvert eneste år utsatt for vold i hjemmet i landet, ifølge ulike kilder.

Powered by Labrador CMS