Kritisk refleksjon, akademisk frihet og ytringsfrihet

Det er med forventning jeg ønsker velkommen til Khrono - den nye og uavhengige nettavisen ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved sammenslåingen av Høgskolen i Oslo (HiO) og Høgskolen i Akershus (HiAK), ble det etablert nye nettsider med den eksterne leser som målgruppe og med fokus på rekruttering av studenter.  Behovet for en egen kanal for formidling av HiOA-relatert nyhets- og debattstoff var og ble viktig. I februar i 2012 vedtok høgskolens styre etablering av en uavhengig nettavis. Det har tatt tid å få alt på plass, men med en energisk og engasjert nettredaktør, Tove Lie, er det nå virkelighet. Gratulerer!

HiOA er Norges tredjes største høyere utdannings- og forskningsinstitusjon, ut fra antall studenter. Vårt mål er å “utfordre og utvikle profesjonene i samspill med samfunns- og næringsliv, og være en aktiv pådriver og aktør i samfunnsdebatten” (Strategi 2020). Nettavisen er et viktig bidrag!  Vi blir den fjerde institusjonen i landet med en uavhenging nettavis som blir redigert etter redaktørplakaten (ved siden av Universitetet i Oslo, NTNU i Trondheim og Universitetet i Bergen). Vi har den største og viktigste journalistutdanningen i landet, som gir nettredaksjonen et fortrinn og store muligheter for gjensidighet. 

Formålet med nettavisen er at den skal ha en profil som spesialforum for HiOA-relatert stoff og -debatt. Den skal tilstrebe seg en kritisk og seriøs jounalistikk, i tråd med den frie pressens idealer, gjennom å dekke HiOAs virksomhet, relaterter emner og belyse mangfoldet av høgskolens aktiviteter og miljøer. Den skal bringe stoff som analyserer forutsetninger for, og resultatene av HiOAs virksomhet. Det skal være en avis for alle, for tilsatte, studenter og eksterne som ønsker å følge med på hva som skjer på HiOA. Nettavisen skal stimulerer til meningsutveksling, faglig debatt og å være en seriøs og uavhengig kanal ut i verden.

Jeg skal være ærlig å si at det også er en forventing med blandede følelser ved å etablere en nettavis, fordi det også kan bli ubehagelig å få et kritisk søkelys rettet mot virksomheten. Ambisjonen er viktigere, nemlig å legge tilrette for og å fremme kritisk refleksjon, akademisk frihet og ytringsfrihet.

Khrono skal være en nettavis som gjenspeiler våre ambisjoner om å være en viktig aktør og premissleverandør innenfor våre virksomhetsområder. Så bruk den, og vis at den trengs!

Khrono skal være en nettavis som gjenspeiler våre ambisjoner om å være en viktig aktør og premissleverandør innenfor våre virksomhetsområder. Så bruk den, og vis at den trengs.

Kari Toverud Jensen

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS