Nord universitet starter fra høsten grunnskolelærerutdanning for lule- og sørsamisk språk med lærested Bodø og Levanger.

Millionstipend lokket flere til samisk lærerutdanning

Samisk. 31 søkere meldte seg til den nyopprettede grunnskolelærerutdanningen for sørsamisk og lulesamisk. Et spleiselag lokker søkere med 200.000 kroner i året.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Håpet om rundt ti søkere har blitt grundig overgått, og det nyopprettede grunnskolelærerstudiet for lule- og sørsamisk språk fikk totalt 31 søkere, skriver NRK.

Det er Nord universitet som tilbyr studiet, med lærested Bodø og Levanger.

Fylkesmannen i Nordland har engasjert seg sterkt, både for opprettelsen av studiet og rekruttering av søkere. Blant tiltakene som er gjort for å skape interesse, er lovnader om stipend på totalt én million kroner hvis hele studiet gjennomføres.

— Vi hadde aldri drømt om at det skulle være så mange søkere. Det er jo helt fantastisk. Vi turte kanskje å håpe på ti søkere. Vi har jobbet helt ekstremt mye med rekrutteringen. Vi har kartlagt mulige søkere og møtt dem fysisk, og fulgt dem opp hele veien, sier Kevin Johansen, rådgiver for fylkesmannen i Nordland.

Stipendet er et spleiselag mellom Nordland og Trøndelag fylkeskommuner, Tysfjord kommune, Sametinget og Fylkesmannen i Nordland, ifølge NRK.

Khrono har tidligere omtalt planene for å få bukt med lærermangelen i de utsatte språkene.

— Disse studentene vil også være garantert jobb ettersom det er et skrikende behov for lærere i disse språkene, sa Asbjørn Kolberg i prosjektgruppen for utdanningen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS