Redaktør i Khrono, Tove Lie, mener at advokat Kjell M. Brygfjeld overreagerer og overtolker det som er en ren faktaopplysning i et intervju med OsloMet-rektor Curt Rice. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Redaktør i Khrono, Tove Lie, mener at advokat Kjell M. Brygfjeld overreagerer og overtolker det som er en ren faktaopplysning i et intervju med OsloMet-rektor Curt Rice. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Langelands advokat overreagerer

Reaksjon. Nils Rune Langelands advokat overtolker og tillegger Khrono motiver og holdninger vi ikke har, skriver redaktør Tove Lie.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjell M. Brygfjeld, advokaten til den avskjedigede historieprofessoren Nils Rune Langeland ved Universitetet i Stavanger, kommer i et innlegg i Khrono i går med sterk kritikk mot undertegnede og avisen.

Både advokaten og hans klient har gjentatte ganger tillagt under-tegnede og Khrono motiver og holdninger vi ikke har.

Tove Lie

Bakgrunnen er at vi har lenket til en Langeland-sak i et intervju med Kif-komiteens leder Curt Rice, der Rice uttaler at han er utålmodig etter at det skal settes igang både kartlegging, forskning og felles tiltak mot seksuell trakassering ved landets universiteter og høgskoler.

Jeg vil mene at advokat Brygfjeld overreagerer og overtolker det som er en ren faktaopplysning i intervjuet med Rice, der vi skriver:

«OsloMet-rektoren var i fjor sommer den første rektoren som klart og tydelig gikk ut og slo fast at det er nulltoleranse for seksuell trakassering som gjelder i uh-sektoren. Bakgrunnen den gangen var Universitetet i Stavanger-professor Nils Rune Langelands upassende og grove meldinger til flere kvinner.

Les også: Langeland sendte grove meldinger»​

Påstanden fra advokat Brygfjeld om at henvisningen i intervjuet med Rice er «ondsinnet, uriktig og villedende» fra Khrono sin side, får stå for advokatens regning. Både advokaten og hans klient har gjentatte ganger tillagt undertegnede og Khrono motiver og holdninger vi ikke har.

Brygfjeld minner også i sitt innlegg om at undertegnede kjenner Langelandsaken godt. Det stemmer. I tillegg kjenner vi Universitetet i Stavangers, Kunnskapsdepartementets, samt advokat Brygfjelds oppfatning av Langelandsaken godt. Og jeg tillater meg å minne om at oppfatningen av saken hos de to førstnevnte, ikke er sammenfallende med sistnevntes oppfatning av saken.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS